Amper toeristen in onze hoofdstad: "Brussel is leeg"

De coronacrisis laat duidelijk haar sporen na. In het centrum van Brussel merken we maar een handjevol toeristen op. Sommige straten zijn gewoon leeg, zaken zijn gesloten. De restaurants zien zwarte sneeuw maar ook de souvenirwinkeltjes doen slechte zaken.

Komt er ook in Brussel een avondklok als het aantal besmettingen daar blijft stijgen? Morgen weten we meer. Toch zullen ze meer dan twee keer moeten nadenken over wat ze gaan beslissen. Want volgens horeca Brussel gaat - als het zo doorgaat - 30 procent van de restaurants in Brussel failliet.

Ook de souvenirwinkeltjes rond Manneken Pis zien af. "Op enkele Duitsers na hebben we vorige maand amper toeristen gezien, klinkt het. En augustus wordt al helemaal een ramp", zegt een verkoper.

(lees verder onder de foto)

Slechts een handjevol toeristen poseren voor Manneken Pis.

We vonden een Vlaams koppel dat door de straten van Brussel wandelde: "Wij zijn de zoektocht van het Davidsfonds aan het doen, en we hebben toch wel met de handelaars te doen. Het is gewoon erg. Hopelijk duurt het niet te lang".

"Normaal loop het hier vol met Chinezen, maar nu is het hier kalm", zegt een andere toerist. "Zeker met de mondmaskerplicht denk ik. En heel veel zaken zijn ook gesloten."

Voor enkele toeristen uit West-Vlaanderen is het juist aangenaam dat er minder volk is: "Je voelt je veel veiliger als er minder volk op straat is. We hebben trouwens dit jaar gekozen om op vakantie te gaan in het binnenland, en dan ben je gewoon tevreden dat het rustiger is."

Lege souvenirwinkel in Brussel

Meest gelezen