Burgemeester Affligem vol ongeloof na dood Ilse Uyttersprot: "Komt hard aan, ze was een gedreven politica" 

De burgemeester van Affligem, Walter De Donder (CD&V), reageert vol ongeloof op de dood van Aalsters schepen en ex-burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V). De politica werd vanmorgen dood teruggevonden in een appartement in Aalst. Ze zou met geweld om het leven zijn gebracht. "Ze was een gedreven politica", reageert De Donder.

"Ik was net in Aalst en terug onderweg naar Affligem, toen ik het nieuws vernam", zegt de burgemeester van Affligem, Walter De Donder (CD&V). "Dit komt hard binnen. Ook voor de familie, maar ook voor Aalst is dit een zware slag."

Een politica uit het juiste hout gesneden, begaan met Aalst en de mensen

Walter De Donder, burgemeester Affligem (CD&V)

De Donder spreekt vol lof over de Aalsterse ex-burgemeester. "Ze was een gedreven politica, uit het juiste hout gesneden, begaan met Aalst en de mensen. Altijd goed gezind en gedreven."

De Donder zag haar voor de laatste keer tijdens zijn deelname aan de voorzittersverkiezingen bij CD&V. "Zij was aanwezig in de zaal in Gent en dat leidde tot een grappig moment. Plots werd mij een dilemma voor de voeten gegooid. Ik moest kiezen tussen Aalst Carnaval en het Ros Beiaard in Dendermonde. En ik zag Ilse in de zaal zitten en zei natuurlijk Aalst Carnaval, waarop ze begon te juichen. Het is een mooie herinnering." 

Meest gelezen