Videospeler inladen...

Bijna 3.000 mensen geëvacueerd wegens grote bosbrand in de buurt van Marseille, al ruim 1.000 hectare natuur vernield

Zeker 2.700 bewoners en toeristen langs de kust rond de Zuid-Franse stad Marseille zijn gisteravond geëvacueerd wegens bosbranden. Het vuur heeft al honderden hectaren natuur verwoest. Vele tientallen brandweerlui zijn vannacht in de weer geweest met het bestrijden van de vlammen.

Gisteren in de namiddag werden de hulpdiensten geconfronteerd met verschillende vuurhaarden, die aangewakkerd werden door een harde wind. Vooral de situatie rond Martigues, juist ten westen van Marseille, is ernstig.

Vakantiegangers van verschillende campings moesten zich verzamelen op het strand. Ze werden via zee geëvacueerd en daarna met bussen weggebracht naar een sporthal, waar ze de nacht konden doorbrengen. Ook verschillende buurtbewoners moesten hun huis verlaten. Volgens de Franse media zijn in totaal zeker 2.700 mensen geëvacueerd.

Volgens de laatste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen, wel zijn  enkele mensen lichtgewond geraakt en is er materiële schade. Enkele campings zijn vernield, net als enkele woningen en voertuigen. Op sommige plaatsen is de elektriciteit ook uitgevallen.

In totaal is nu al 1.025 hectare bos in rook opgegaan. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, is ter plaatse en spreekt van "een drama voor de biodiversiteit". Het vuur is nog altijd niet gedoofd, maar zou zich nu niet meer uitbreiden.

De snelheid waarmee het vuur zich verspreidde was ongezien

Brandweerchef Grégory Allione getuigt bij FranceTV Info
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen