© Zoonar.com/BASHTA - creative.belgaimage.be

Symbolisch record: goudprijs voor het eerst boven de 2.000 dollar

De goudprijs heeft een record gebroken: voor het eerst is de symbolische drempel van de 2.000 dollar per troy ounce (31,1 gram) overschreden. 

De goudprijs is in de loop van de dag voor het eerst boven de symbolische drempel van de 2.000 dollar per troy ounce (31,1 gram) geklommen. Dat gebeurde rond 18.15 uur, waarna een lichte daling werd ingezet.

Sinds begin dit jaar is de goudprijs aan het stijgen. Op dit moment ligt de koers ruim dertig procent hoger dan in het begin van het jaar. Goud geldt als een veilige haven, nu de coronapandemie voor veel onzekerheid zorgt in de markten. Investeringen in goud worden tevens beschouwd als bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden. Diverse analisten hebben afgelopen tijd gewezen op de relatief zwakke koers van de dollar. Daarnaast zorgen de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten in het algemeen voor een grotere interesse voor edelmetalen. Er is momenteel ook veel vraag naar zilver.

Meest gelezen