Hotelboekingsite Booking.com ontslaat kwart van personeel

Hotelboekingsite Booking.com gaat tot een kwart van zijn personeel ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft topman Glenn Fogel gemeld. In de komende weken moet duidelijk worden welke afdelingen, landen en hoeveel werknemers precies worden getroffen.

Bij Booking.com, dat van oorsprong een Nederlands bedrijf is, werken ruim 17.000 mensen, van wie  5.500 op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Het bedrijf heeft wereldwijd 198 kantoren in meer dan 70 landen, waaronder ook in Brussel.

"Helaas moeten we door de coronacrisis, net als veel andere reisorganisaties, de hele moeilijke stap zetten om ons wereldwijde personeelsbestand in te krimpen", zegt een woordvoerder van Booking.com aan de Nederlandse krant "Het Financieele Dagblad".

Meest gelezen