Gemeente Knokke-Heist

Ergernis over zwerfvuil in Knokke-Heist: “Graag meer respect voor onze strandreinigers”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist vraagt meer respect voor de strandreinigers. Vaak ligt er heel wat zwerfvuil rond de vuilnisbakken. In totaal telt het strand zo'n 200 vuilniskorven en 12 afvaleilanden. Iedere dag worden die leeggemaakt door de stadsdiensten, maar heel wat mensen gooien hun afval op het strand of naast de vuilnisbakken.

De gemeente Knokke-Heist vraagt uitdrukkelijk om meer respect te hebben voor de strandreinigers. “Sommige badgasten slagen er nog steeds in om hun afval naast in plaats van in de vuilnisbak te deponeren”, klinkt het bij het gemeentebestuur. "Iedereen die naar het strand trekt, wordt gevraagd om wat extra moeite te doen. Is de afvalbak toevallig vol op een topdag? Loop dan een paar honderd meter naar de volgende bak of neem je afval gewoon mee naar huis."

Meest gelezen