Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meer dan 5 miljoen corona­besmettingen in Latijns-Amerika

Het aantal coronabesmettingen in Latijns-Amerika is boven de 5 miljoen uit gestegen, zo melden persbureaus Reuters en AFP op basis van eigen tellingen. 

Hoewel het nieuwe coronavirus zich aanvankelijk relatief langzaam verspreidde in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied, grijpt het de laatste maanden snel om zich heen in de arme, dichtbevolkte steden op het continent.

Het aantal besmettingen oversteeg de 5 miljoen toen Colombia in de nacht van maandag op dinsdag meer dan tienduizend nieuwe gevallen meldde. Ook Mexico meldt de afgelopen dagen relatief hoge aantallen nieuwe besmettingen. Het Midden-Amerikaanse land kwam vrijdag op de derde plaats van de lijst van landen met het meeste coronadoden te staan. Dat zijn er volgens de gegevens van Johns Hopkins University 47.746.

Brazilië geldt al langere tijd als een van de zwaarst getroffen landen. Met meer dan 2,7 miljoen besmettingen telt het land na de Verenigde Staten het hoogst aantal vastgestelde coronagevallen. Brazilië heeft met 94.104 ook het hoogste dodental na de VS.

Het coronavirus grijpt ook in regeringskringen om zich heen. Nadat onlangs de Braziliaanse president Jair Bolsonaro positief had getest, blijkt dinsdag ook diens stafchef te zijn besmet. Bolivia meldt dat de minister van Energie en Mijnbouw als tiende lid van de regering het coronavirus heeft opgelopen.

Meest gelezen