De drie grote piramiden van Menkau-Re, Khufu en Khaf-Re in Giza. Foto: Ricardo Liberato.

Egypte: "Neen, mijnheer Elon Musk, de piramiden zijn niet gebouwd door buitenaardse wezens, kom zelf eens kijken"

Egypte nodigt de Amerikaans/Zuid-Afrikaanse miljardair Elon Musk uit om de piramiden nabij Giza te bestuderen. Cairo is er niet over te spreken dat Musk onlangs beweerde dat die door buitenaardse wezens werden gebouwd. Dat heeft tot woede geleid van nationalistische Egyptenaren. 

"Ik volg uw doen en laten met veel bewondering. Ik nodig u en uw bedrijf SpaceX dan ook uit om te komen onderzoeken hoe de piramiden gebouwd werden en u kunt dan ook de graven van de bouwers onderzoeken. Wij kijken naar u uit, mijnheer Musk". Zo luidt de boodschap van de Egyptische minister van Internationale Samenwerking Rania al-Mashat.

Al bij al nog een erg vriendelijke uitnodiging van de Egyptische overheid aan Elon Musk. Er waren de voorbije dagen ook veel bitsere commentaren, vooral dan in nationalistische kringen in Egypte. Zahi Hawass, de voormalige toparcheoloog van de Oudheidkundige Dienst in Egypte, had het over een "enorme hallucinatie" door Musk.

Aanleiding was een tweet van Musk waarin hij veronderstelde dat de piramiden in Egypte niet gebouwd werden door mensen, maar door buitenaardse wezens. Waarop hij zich baseert, is niet duidelijk, evenmin of hij het meent of een grapje maakt, maar Musk heeft in het verleden al wel meer bizarre beweringen de wereld ingestuurd. Een ervan was de beschuldiging van pedofilie aan de Britse duiker die vorig jaar de redding van jonge voetballertjes uit een grot in Thailand leidde. 

Dat Elon Musk, de topman van auto- en batterijbouwer Tesla en van het ruimtebedrijf SpaceX al eens in hogere sferen vertoeft, is bekend. Enkele dagen geleden keerden de Amerikaanse astronauten Doug Hurley en Bob Behnken met de Dragon-cabine van zijn bedrijf SpaceX terug na een missie van twee maanden in het internationale ruimtestation ISS. Het was de eerste bemande missie van een privébedrijf in de ruimte en die vormde dus een mijlpaal in de ruimtevaartgeschiedenis. Het was ook de eerste keer dat de Amerikanen op eigen kracht opnieuw naar de ruimte konden sinds het op stal zetten van de spaceshuttles in 2011.

XaLixCo,mEXiCo,2015

Meest gelezen