Brug over E40 in Affligem wordt opnieuw gebouwd: “Vooral bedoeld voor fietsverkeer”

De brug aan de Lombeekstraat in Affligem wordt heropgebouwd. In oktober 2010 reed een vrachtwagen op de E40 tegen de brug waardoor die afgebroken moest worden. De nieuwe brug is vooral bedoeld voor fietsverkeer en vormt een belangrijke verbinding tussen Essene en Sint-Katharina-Lombeek.

Op 17 augustus starten de voorbereidingen voor de nieuwe brug aan de Lombeekstraat over de E40 in Affligem. De brug werd in 2010 om veiligheidsredenen afgebroken nadat een vrachtwagenchauffer er tegen reed. Sindsdien ontbreekt er een lokale verbinding tussen Essene, bij Affligem en Sint-Katharina-Lombeek bij Ternat.

Belangrijke fietsverbinding

De nieuwe brug zal een belangrijke fietsverbinding vormen tussen de dorpskernen van Essene en Sint-Katharina-Lombeek. Er zullen twee fietspaden van telkens 2,5 meter voorzien zijn, maar ook auto's kunnen van de brug gebruik maken. “De inrichting van de brug is in de eerste plaats gericht op fietsverkeer, maar er is ook een strook voor lokaal autoverkeer. Auto's kunnen er in één richting tegelijk op. Met andere woorden, als er tegenliggers zijn, zullen die op elkaar moeten wachten”, zegt Anton De Coster van het Agentschap voor Wegen en Verkeer.

Half augustus beginnen de eerste voorbereidingen, maar de brug zal pas in november aangelegd worden. Tijdens de werken zullen er in beide richtingen drie versmalde rijstroken zijn met een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Meest gelezen