Cheonan

Zeker 14 doden en duizenden mensen dakloos door noodweer in Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Ook meer dan duizend Zuid-Koreanen zijn dakloos, omdat hun huizen door het noodweer onbewoonbaar zijn geworden. Het regent al 42 opeenvolgende dagen in Zuid-Korea, daarmee is dit de langst durende moesson in zeven jaar. 

De aanhoudende regen in Zuid-Korea veroorzaakt overstromingen en aardverschuivingen. Sinds zaterdag spreekt men van noodweer. Het slechte weer heeft al aan verschillende mensen het leven gekost. Sommige mensen verdronken in hun auto, toen ze op de weg verrast werden door een grote hoeveelheid water. Ook minstens dertien Zuid-Koreanen zijn vermist.

Onder de doden zijn drie toeristen uit Nieuw-Zeeland. De vakantiewoning van de familie werd bedolven onder aarde. Het gaat om een vrouw van 77, haar dochter van 36 en kleinzoon van 2. 

(Lees verder onder de foto)

Daejeon

Meer dan duizend mensen moesten hun huizen verlaten. De huizen zijn onbewoonbaar door het noodweer. Tientallen wegen en spoorlijnen hebben schade opgelopen. Maar de meeste wegen zijn opnieuw open en spoorlijnen zijn operationeel, dat verzekert het nieuwsagentschap Yonhap.

Ook de komende dagen houdt het slechte weer aan. Zo blijft het regenen, op sommige plaatsen wordt tot een halve meter regen verwacht. 

Seoul
AFP or licensors
Seoul
AFP or licensors

Meest gelezen