Radio 2

Tweede strandbar in Knokke-Heist dicht na een coronabesmetting: "We nemen onze verantwoordelijkheid"

In Knokke-Heist moet opnieuw een strandbar dicht. Het gaat om het Lichttorenstrand, niet ver van het toerismebureau. Een van de jobstudenten is besmet met het coronavirus, waardoor alle medewerkers van het Lichttorenstrand nu getest moeten worden. De strandbar is zeker nog tot morgen gesloten. Dan zijn de resultaten van de tests binnen.

Na Beach Number 1 is het Lichttorenstrand de tweede strandbar die tijdelijk de deuren moet sluiten door het coronavirus. De uitbater, Kevin Caes, kreeg maandagochtend te horen dat een jobstudente positief had getest. Caes nam contact op met de gemeente en kreeg te horen dat hij zijn zaak moest sluiten.

Iedereen testen

“Dat meisje had al 3 dagen niet meer gewerkt, maar we moeten altijd 5 dagen teruggaan als iemand besmet is geraakt. Daarom zijn we momenteel gesloten.” Caes vindt de beslissing logisch. "Ik wil het zekere voor het onzekere nemen. “Vanavond laten we onze hele crew testen in het AZ Zeno. Als iedereen negatief test, mogen we in het beste geval op woensdag weer open.”

Meest gelezen