Oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot (53) gewelddadig om het leven gebracht, verdachte hele dag ondervraagd

In een appartement in Aalst is het lichaam gevonden van oud-burgemeester en schepen Ilse Uyttersprot (CD&V). Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het bericht is ons bevestigd. Uyttersprot is gewelddadig om het leven gebracht. De feiten kaderen in de relationele sfeer, zegt het parket van Oost-Vlaanderen.

"We hebben deze ochtend het uitermate droeve nieuws gekregen dat oud-burgemeester Ilse Uyttersprot op een gewelddadige wijze om het leven is gebracht", zegt huidig burgemeester Christoph D'Haese, die niet meer details kan geven. "Mijn gedachten gaan uit naar de twee kinderen en de familie en vrienden van de betrokkene, want dit is nieuws dat Aalst niet onberoerd laat." Vanuit de politieke wereld komen er intussen heel wat reacties op haar dood. 

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het nieuws: "Vanmorgen heeft een man zich gemeld bij de politie van Aalst. Hij vertelde dat hij Ilse Uyttersprot om het leven had gebracht", zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. "In een woning vond de politie het levenloze lichaam van de vrouw. Volgens de eerste vaststellingen kaderen de feiten in de relationele sfeer."

De man is de hele dag verhoord en zal morgen voor de onderzoeksrechter geleid worden op verdenking van moord. Die moet dan beslissen of hij aangehouden wordt of niet. De wetsdokter, onderzoeksrechter en het gerechtelijk lab zijn ook aan hun onderzoek begonnen.  Morgen zal er een autopsie op het lichaam plaatsvinden. 

Volgens informatie uit goede bron was de man bekend bij het gerecht voor partnergeweld en stalking. Die feiten dateren voor alle duidelijkheid van jaren geleden, en niet van tijdens zijn relatie met Uyttersprot, met wie hij nog niet zo lang samen zou zijn geweest.

(lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Ilse Uyttersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Op dit ogenblik was ze nog schepen, maar zonder bevoegdheden. 

Ilse Uyttersprot werd 53 jaar en heeft twee kinderen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Hebt u nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be.

Meest gelezen