Radio 2

Pick-up tegen woning in Essene. "Ik ben blij dat de bestuurster ongedeerd bleef. Materiële schade kan je herstellen", zegt bewoner

Zondagnacht is een jonge vrouw met een pick-up tegen de gevel van een woning in Essene bij Affligem gereden.  De schade aan de woning is groot. De bestuurster, die slechts licht gewond raakte, vluchtte weg. Filip Schaukens, de eigenaar van de getroffen woning, is vooral blij dat de bestuurster de zware klap overleefde.

Veel schade

Filip Schaukens was rond twee uur zondagmorgen nog op, toen hij een luide knal hoorde. Hij keek naar buiten en zag in het midden van de straat een pick-up op zijn dak liggen. "Ik ging daarop naar beneden en zag de ravage aan mijn woning, dat was wel even schrikken", zegt Filip. De pick-up ramde een muur en kwam tegen de gevel van Filips huis terecht. In de gevel is een gat geslagen . De zijgevel is gescheurd. De woning moest wel niet worden gestut. 

Opgelucht

Na het ongeval vluchtte de 19-jarige bestuurster te voet weg. "Dat is niet goed te keuren", zegt  Filip Schaukens. "Ik kan het wel begrijpen, want dat meisje was waarschijnlijk in shock. Schaukens is vooral opgelucht dat de jonge bestuurster het zware ongeval overleefde. "Ik ben blij dat de bestuurster ongedeerd bleef. Materiële schade kan je herstellen. Als er iemand zich doodrijdt tegen je woning, dan draag je dat als eigenaar voor de rest van je leven mee." De politie kon de jonge bestuurster ondertussen vatten.

Te snel

Het is niet de eerste keer dat een wagen op de plaats van het ongeval in Essene van de weg geraakt. Vroeger stond er een oude boerderij waar nu de woning van Filip staat. Daar is ooit ook een auto tegenaan gereden. Op de plaats van het ongeval geldt een snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur. "De politie doet haar best door regelmatig te controleren, maar velen rijden hier te snel", stelt Filip vast. 

Meest gelezen