MOVE1962

Sportpaleis opent in 2021 tijdelijke concertarena in Middelkerke

In de zomer van 2021 komt er in Middelkerke een pop-upconcertarena van het Sportpaleis. Het wordt een tentencomplex voor 3.500 tot 5.500 toeschouwers. "Als we van het coronavirus afgeraken, zal het vanaf maart 2021 druk worden voor de Sportpaleis Groep. Daarom gaan we een extra, tijdelijk arena bouwen aan de kust", zegt CEO Jan Van Esbroeck.

Voor de evenementensector is 2020 een rampzalig en stil jaar. 2021 zou daarentegen wel eens heel druk kunnen worden. "Wij gaan ervan uit dat er vanaf maart-april volgend jaar een normale concertbeleving weer mogelijk zal zijn. Dat hopen wij, althans. Wij richten onze hoop op een coronavaccin", zegt de CEO van de Sportpaleis Groep, Jan Van Esbroeck. "Maar als dat effectief zo is, dan komt er een lawine van concerten aan. Want je hebt enerzijds de concerten die dit jaar werden uitgesteld, en anderzijds heb je de artiesten die al van plan waren om te touren in 2021." 

Tentenconstructie zo groot als Lotto Arena

Naast het Sportpaleis baat het bedrijf ook de Lotto Arena en Vorst Nationaal uit. Om de drukte op te vangen en omdat de kust heel populair is in de zomer, komt er daarnaast dus ook een pop-uparena in Middelkerke. Die zal een capaciteit hebben van 3.500 (zittende toeschouwers) tot 5.500 (in een gecombineerde staand/zittende opstelling). Van Esbroeck: "Qua grootte kan je dat vergelijken met de Lotto Arena. De tijdelijke constructie zal uit tenten bestaan. Dat heeft 2 voordelen: het is sfeervol, zoals een festival, en je kan er schuilen bij slecht weer."

Er zal een festivalsfeer hangen, maar we willen niet concurreren met de festivals

Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Groep

"Het is zeker niet de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met festivals", benadrukt de CEO. "Festivals programmeren een dag vol met artiesten, tot laat in de avond. Onze ambities zijn bescheidener. Wij geven gewoon concerten. Er zal af en toe wel eens een evenement zijn waar verschillende artiesten optreden, maar het is absoluut niet onze bedoeling om te concurreren met festivals. Het wordt een gewone concertzaal, maar in een festivalomgeving." 

De komende 3 jaar in Middelkerke?

"We hebben voor Middelkerke gekozen om verschillende redenen", vertelt Jan Van Esbroeck nog. "Mobiliteitstechnisch vinden we het interessant, want je bent er heel snel. Er is ook veel ruimte in Middelkerke om te parkeren. En we worden bijzonder warm onthaald door het lokale bestuur en door burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) in het bijzonder."

De pop-uparena zal er staan van 18 juni tot 31 augustus 2021. De Sportpaleis Groep hoopt in het najaar al enkele concerten te kunnen aankondigen. "We zijn in overleg met zowel nationale als internationale artiesten. En als het een succes wordt, dan gaan wij ons engageren om minstens de komende 3 jaar hetzelfde te doen op dezelfde locatie", besluit Van Esbroeck.

Meest gelezen