Supportersclub van overleden wielrenner Bjorg Lambrecht organiseert intiem herdenkingsmoment

De supportersclub van de jonge wielrenner Bjorg Lambrecht die vorig jaar overleed na een zware valpartij organiseert morgen een intiem herdenkingsmoment. “We wilden eigenlijk dat alle supporters erbij konden zijn, maar dat gaat niet door de coronacrisis”, klinkt het. 

Morgen is het precies een jaar geleden dat de jonge wielrenner Bjorg Lambrecht uit Knesselare overleed na een zware valpartij in de Ronde van Polen. Door de coronacrisis kunnen de supporters geen groot herdenkingsmoment houden. “Maar we organiseren wel iets in intieme kring”, zegt Nico Bouché van de supportersclub.

Bloemenkrans

“Morgen zullen we een herdenking houden met wat familieleden en de bestuursleden van de supportersclub”, gaat Bouché verder. “Er zal onder meer een bloemenkrans vanuit de supportersclub worden afgegeven aan de ouders. Het is jammer dat niet alle supporters erbij kunnen zijn, maar we moeten ons nu eenmaal aanpassen aan de coronacrisis.”

Geen memorial?

Een herdenkingsmoment was niet het enige wat op de planning stond: “Het laatste weekend van augustus zouden er een aantal wedstrijden gereden worden ter herdenking van hem, maar het is nog niet duidelijk of dat zal kunnen doorgaan”, zegt Bouché nog. “Aangezien het aantal besmettingen in stijgende lijn gaat, zal de gemeente waarschijnlijk beslissen dat het niet mag plaatsvinden. Deze avond weten we waarschijnlijk meer.” 

Meest gelezen