CARINE DEPRET

Trouwen in openlucht in het park van Hoeilaart: "Net een filmscène"

In Hoeilaart zijn sinds het begin van de coronacrisis al zeven koppels in openlucht getrouwd.  Want door de coronamaatregelen kan er maar een klein aantal mensen in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Door de coronaregel van afstand houden, biedt de trouwzaal momenteel maar plaats aan 26 personen, de betrokken ambtenaren inbegrepen. Trouwers die meer familie en vrienden willen meebrengen, kunnen daarom kiezen voor een huwelijk in het park, met het prachtige kasteel op de achtergrond.

En dat blijkt een succesformule te zijn, zegt burgemeester Tim Vandeput (Open vld): "Niet iedereen trouwt tussen de bomen, met een romantisch kasteel op de achtergrond en een rode loper door het gras. Ik vind het zelf ook bijzonder. Net een filmscène."

Tot nu toe viel het weer gelukkig mee. Het eerste openluchthuwelijk vond plaats op 20 juni. Intussen hebben al een zevental koppels hun voorbeeld gevolgd. Ook kleinere groepen kunnen voor een openluchthuwelijk kiezen.

Meest gelezen