LIEVEN VAN ASSCHE

West-Vlaamse politici reageren geschokt op de dood van oud-burgemeester van Aalst

Ook de West-Vlaamse CD&V'ers reageren geschokt op het nieuws over de oud-burgemeester van Aalst, Ilse Uyttersprot (CD&V). Zij is dood teruggevonden in haar appartement. Uyttersprot zou met geweld om het leven gebracht zijn. Minister Hilde Crevits uit Torhout schrijft op Twitter: "Vol ongeloof. Samen 5 jaar rechten gestudeerd aan de Universiteit van Gent en zovele jaren samen in de politiek. Sterkte aan familie & vrienden."

Ook de partijvoorzitter van CD&V, Joachim Coens uit Damme, reageert verslagen. "Het is een grote schok voor iedereen in de partij", zegt hij. "Ilse was zeer gekend in Aalst, waar ze ooit burgemeester en nu schepen was. Maar ook op nationaal vlak kenden mensen haar goed. Zo vroeg sterven en op zo'n manier, dat is absoluut droevig nieuws voor ons allemaal."

"Ik kende haar ook persoonlijk", gaat Coens voort. "Ze is net als ik een liefhebber van basketbal. Onlangs kwam ze nog in Damme naar het basket kijken. Het is een groot verlies. Dat is zeker."

Voorvechter binnen CD&V

Kamerlid en schepen in Brugge Franky Demon (CD&V) zegt dat Uyttersprot een echte voorvechtster was binnen CD&V. "Vorig jaar vertrok er iemand naar Open VLD", zegt hij. "De Vlaamse verkiezingen stonden voor de deur en de lijsten werden opgemaakt. Zij is onmiddellijk in dat gat gesprongen. Ilse heeft met volle overgave gevochten voor de waarden en normen van CD&V, terwijl er geen enkele plaats gegarandeerd voor haar was. Het was eigenlijk echt wel een straffe madam."

Meer uitleg door het parket

Ilse Uyttersprot was nu CD&V-schepen in Aalst zonder bevoegdheden. Ze is 53 jaar oud geworden. Deze namiddag geeft het parket waarschijnlijk meer informatie over de omstandigheden van haar overlijden.

Meest gelezen