Al 18 miljoen euro aan coronapremies teruggevorderd door overheid

De Vlaamse overheid heeft al 18 miljoen euro aan uitgekeerde coronapremies teruggevorderd. Dat schrijft het Nieuwsblad. Ondernemers konden zo'n premie aanvragen omdat ze door de coronacrisis verlies hebben geleden. De overheid betaalde in totaal al zo'n 1,3 miljard euro uit. 

Ruim 1 procent onterechte aanvragen ligt volgens het Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, in de lijn van de verwachtingen. "We wisten dat er mogelijkheden waren om de premie onterecht aan te vragen voor sommige ondernemingen", stelt Mark Andries van het Vlaio.

"En we wisten dus ook dat we daar achteraf op zouden moeten controleren. Die controles renderen dus wel." Andries verwacht dat het aantal terugvorderingen nog zal stijgen.

"De inspecties zullen volgende weken en maanden nog doorlopen. Er zullen dus ongetwijfeld nog onterechte premies naar voren komen en die zullen we uiteraard ook nog terugvorderen."

In totaal gaat het voorlopig om 2176 terugvorderingen. De onterechte premies moeten binnen de maand terugbetaald worden.  

Meest gelezen