Dakwerker Dennie Willems uit Riemst start extra vroeg om hitte voor te zijn: "Mijn vader komt ook rond met ijsjes"

Wegenwerkers, dakwerkers en mensen in de ruwbouw nemen maatregelen om zich te beschermen tegen de hitte van de komende dagen. Bij Dakwerken Willems BV in Riemst starten de werknemers extra vroeg om de warmte voor te zijn, want op een dak lopen de temperaturen soms op tot meer dan 40 graden.

"De gemiddelde temperatuur op een dak ligt ongeveer 12 graden hoger dan op de grond", weet Dennie Willems. "Op dagen zoals vandaag stijgt de temperatuur daar boven de 40 graden in de schaduw. In de zon is het nog veel warmer." Daarom starten ze tijdens een hittegolf extra vroeg. "Elke werkbus voorzien we met een koelbox met frisdrank", gaat hij verder. "We raden onze mensen ook aan om zich goed in te smeren en veel te drinken." 

IJsjes

Vader Willems gaat in de loop van de voormiddag ook rond met ijsjes om de werknemers koel te houden. "Om 12 uur stoppen we, omdat later op de dag de temperaturen niet meer veilig zijn", zegt Dennie nog.   

Meest gelezen