Agentschap Natuur en Bos

Buitengewoon kamperen is in Limburg het meest succesvol: "Er komt een kampeerplekje bij"

De Limburgse kampeerplekken die het Agentschap Natuur en Bos deze zomer heeft opgezet en waar je kan overnachten in een tipi, zijn succesvol. Al ruim 1.850 mensen hebben er overnacht.  Er komt dan ook een nieuwe kampeerplek bij in Heers.

Er waren al vier unieke kampeerplekken van het Agentschap Natuur en Bos in Limburg, en nu komt er een vijfde bij in Mettekoven, in Heers. De andere vier zijn in Alden Biesen, in Opoeteren, in Kermt en Pelt. Het zijn allemaal plekken in de natuur waar 8 tot 15 tipitenten zijn opgesteld.

"Limburg is de meest succesvolle provincie", zegt Raf Somers van het Agentschap Natuur en Bos. "Alden-Biesen is onze absolute topper, maar ook in Kermt waar je aan de oevers van de Demer kan kamperen of in Opoeteren in het Nationaal Park Hoge Kempen. En sinds 1 augustus hebben we in Heers ook een plek geopend in Haspengouw, zodat je ook daar kan kamperen midden in de natuur."

Gasten zoeken tipidorp dichtbij huis
Raf Somers, Agentschap Natuur en Bos

Meestal zijn het gezinnen met jonge kinderen die voor een nacht komen kamperen. Je moet namelijk zelf geen tent hebben, de tipi's staan klaar. En ook echte kampeerders vinden het voor een keer leuk dat ze niet zelf hun  materiaal moeten meenemen. 

Op de kampeerplekken is er een douchetent en een ecologisch toilet beschikbaar.  "Het is dus basic", zegt Somers, "maar de commentaar die we vaak horen is dat het beter is dan verwacht." En ook hier merk je het   staycation effect:  "Opvallend is dat gasten zeer lokaal komen kamperen. Ze zoeken dus een tipidorp dicht bij huis, en gelijk hebben de Limburgers!", zegt Raf Somers.

In totaal staan er in heel Vlaanderen 126 tenten, waarvan 51 in Limburg. Ongeveer 40% van de overnachtingen vonden in Limburg plaats. De meeste tenten blijven staan tot eind augustus, alleen in Alden Biesen blijven ze tot eind september staan.

Meest gelezen