Radio 2

Genkse burgemeester Wim Dries op staycation in eigen stad: "Waarom zouden we onze eigen hotels niet steunen?"

Op reis gaan in verre landen is door de coronacrisis bemoeilijkt. Veel mensen kiezen er daarom voor om in eigen land op vakantie te gaan. Zo ook burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V). Hij gaat nog een stapje verder en gaat in eigen stad op 'staycation'.

Zomaar op vakantie naar het buitenland vertrekken gaat tijdens deze coronaperiode niet meer. Verschillende kleurencodes waar rekening mee gehouden moet worden, eventuele thuisquarantaine en misschien zelfs een test voor Covid-19 maakt op vakantie gaan wat moeilijker voor velen. In eigen land op vakantie gaan, oftewel een 'staycation' doen is het alternatief. Burgemeester van Genk Wim Dries doet het ook en is vannacht in Hotel 't Hert blijven overnachten. "Mijn vrouw en ik zijn de voorbije dagen al andere Limburgse gemeentes gaan bezoeken en dachten, waarom zouden we ook geen Genkse hotels steunen?", zegt hij. 

Steun is welkom

"De voorbije dagen zijn we al in Hotel Zuid en in het Carbon Hotel blijven overnachten. We zien dat ze de maatregelen overal goed naleven en dat willen we ook steunen", zegt de burgemeester. Hij merkt ook op dat er toch nog wel wat andere mensen in de hotels blijven overnachten.

Volledig zichzelf loskoppelen van zijn beroep als burgemeester gaat wel moeilijker op vakantie in Genk: "Veel mensen kennen mij hier natuurlijk en komen iets zeggen, maar ze laten ons eigenlijk nog heel goed genieten", vertelt hij. Een bijkomend voordeel is dat hij indien nodig, snel op het werk kan zijn. "Ik moet vanaf hier maar 5 minuutjes wandelen en ik ben op kantoor", lacht de Genkse burgemeester.

Coronavirus neemt geen vakantie

Het coronavirus blijft aanwezig en daar is de burgemeester ook tijdens zijn vakantie mee bezig: "Ik blijf de cijfers wel opvolgen natuurlijk. Sinds vorige week zijn we bezig met lokale contacttracing en dat werk bouwen we deze week verder uit. Ik heb wel van mijn vakantie kunnen genieten, maar er ligt weer werk op de plank en dat moet uitgevoerd worden", sluit burgemeester Dries af.

Meest gelezen