Correcties & aanvullingen

In dit artikel vindt u een aantal correcties een aanvullingen uit de zomer van 2020.

Hurtigruten legt niet alle schepen aan de ketting

In de Liveblog van drie augustus is gemeld dat rederij Hurtigruten na een besmetting op één schip besloot om zijn schepen voorlopig aan de ketting te houden.

Op zijn website meldt Hurtigruten evenwel dat die beslissing niet geldt voor cruises langs de Noorse kust. Op de website vindt u een lijst van cruises die geannuleerd worden en die nog doorgaan.

De persberichten van rederij Hurtigruten vindt u hier.

Gestrande mannen waren geen "zeilers"

In "Het Journaal" werd van drie mannen die gestrand waren op een eiland in de Stille Oceaan gezegd dat ze "zeilers" waren. Het gaat daarbij om een foute vertaling van het Engelse woord "sailors" dat "zeelui" of "zeevaarders" betekent. De mannen waren op het eiland terecht gekomen in een motorboot. Hun boodschap "SOS" op het strand van een klein verlaten eiland werd opgemerkt door een Australisch en een Amerikaans vliegtuig. 

Maria Assumpta Lyceum ligt in Laken

In Het Journaal van dinsdag 25 augustus kwam het Maria Assumpta Lyceum in beeld.  In Het Journaal werd verkeerdelijk gezegd dat die school zich bevindt in Strombeek. Dat is niet  juist. De school ligt weliswaar dicht bij Strombeek, maar bevindt zich op het grondgebied van Laken. 

Meest gelezen