Drie tieners en een begeleider besmet met corona bij Jeugdzorg Ter Elst in Duffel

Bij Jeugdzorg Ter Elst in Duffel, een observatiecentrum voor jongeren met gedragsproblemen, zijn drie jongeren (van 14 tot 18 jaar) en een begeleider besmet met het coronavirus. Twee van de jongeren en de begeleider waren samen op kamp in West-Vlaanderen toen één van de jongeren symptomen kreeg. Het aantal besmettingen kan nog oplopen want nog niet alle resultaten zijn bekend. 

Een leefgroep van Ter Elst in Duffel was op kamp in West-Vlaanderen. Vorige vrijdag kreeg één van de jongeren symptomen. De tiener werd meteen van de kampplaats weggehaald en getest. 's Avonds al bleek zijn test positief. 

De dag erop kwam de rest van de leefgroep terug naar Duffel en die ging daar meteen in quarantaine. Maandag werd iedereen, 8 jongeren en 9 begeleiders, getest. Nog drie anderen, waaronder ook één jongere die niet mee op kamp was, testten positief. Dat kunnen er nog meer worden, want vandaag worden nog de laatste resultaten verwacht.

Mondmaskers en afstand, maar wel blijven werken

Iedereen gaat nu in quarantaine. "Voor de jongeren betekent dat dat ze in de leefgroep kunnen blijven maar met mondmaskers en afstand", zegt directeur Rik Van Buggenhout. "De medewerkers moeten ook blijven werken want de zorg moet doorlopen. Hun werk is een essentiële opdracht."

Meest gelezen