Dan toch geen vervroegd sluitingsuur voor horecazaken in Dilbeek

In Dilbeek zullen de horecazaken dan toch niet om 23 uur moeten sluiten. Dilbeek wilde met die maatregel het stijgend aantal coronabesmettingen een halt toeroepen. Na overleg met de gouverneur is de geplande maatregel afgevoerd. De horecazaken kunnen dus tot 1 uur 's nachts openblijven.

Burgemeester Willy Segers (N-VA) had een onderhoud met gourverneur Lodewijk De Witte van Vlaams-Brabant. "De gouverneur", zegt Segers, "had overleg met de andere gouverneurs. Over het vervroegd sluitingsuur was er blijkbaar geen consensus. Dus leek het beter om de maatregel niet in te voeren, tenzij de bron van besmetting net de horecasector is, maar dat is in Dilbeek niet het geval."

Twee andere maatregelen

De gemeente Dilbeek mag wel twee andere maatregelen invoeren. Zo komt er een samenscholingsverbod voor meer dan vijf personen van tien uur 's avonds tot zes uur 's ochtends. En op het hele openbare grondgebied van Dilbeek is het dragen van een mondmasker verplicht voor wie ouder is dan twaalf jaar. De maatregelen zouden eind deze week ingaan en tot eind augustus van kracht zijn. 

Meer besmettingen

Het aantal besmettingen in Dilbeek nam de laatste weken fel toe. Van 29 juli tot 4 augustus waren er 24 nieuwe besmettingen. Daardoor is de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners flink overstegen. Dilbeek zit nu, volgens burgemeester Segers, aan 55 besmettingen per 100.000 inwoners. De besmettingen zijn verspreid. Er zijn geen echte clusters. In de landelijke deelgemeenten Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem zijn er geen besmettingen vastgesteld.

Meest gelezen