Geen publiek voor de Ronde van Vlaams-Brabant

De organisatoren van de Ronde van Vlaams-Brabant willen dit jaar geen publiek bij hun wielerwedstrijd. Dat laat de organisatie weten aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Vanwege de coronacrisis willen ze niet riskeren dat ze de koers moeten stilleggen.

Vandaag begint de Ronde van Vlaams-Brabant. Die bestaat uit zes ritten en loopt tot 9 augustus. Elke dag vertrekken de renners vanuit een andere Vlaams-Brabantse gemeente. De koers start vandaag in Linden en gaat vervolgens door naar Nieuwrode, Bertem en Kumtich. Zondag 9 augustus komen de renners aan in Rillaar. Aan de koers nemen ongeveer 25 ploegen van 7 renners deel die minstens 19 jaar oud zijn.

Publiek niet welkom

Dit jaar zal de Ronde van Vlaams-Brabant er anders uitzien, want publiek is niet toegelaten. “In samenspraak met de vijf burgemeesters is beslist om geen publiek toe te laten aan de start- en aankomstplaats. We hebben het publiek gevraagd om ook niet op het parcours zelf naar de koers te komen kijken. Wij willen niet dat er iets gebeurt of dat de koers stilgelegd zou moeten worden”, laat organisator Eddy Lissens weten. De temperatuur van de renners zelf wordt dagelijks gemeten en zij hebben een verklaring ondertekend dat ze geen symptomen van corona vertonen.

Meest gelezen