Overval Maasmechelen

Het parket zoekt getuigen van drie overvallen in Tongeren en Maasmechelen

Het parket is op zoek naar getuigen van drie overvallen. De meest recente gebeurde gisteren in Tongeren, daar is een kledingzaak overvallen. Daarnaast is het parket ook op zoek naar mensen die meer weten over overvallen op een nachtwinkel en een woning in Maasmechelen. Die gebeurden een half jaar geleden.

Overval Tongeren

De overval op de kledingwinkel Merken Fashion in de Maastrichterstraat in Tongeren werd gisteren om 17.20 uur gepleegd. De winkelbediende werd langs achter aangevallen. Getuigen die daar op dat moment in de buurt waren en informatie hebben, kunnen de politie van Tongeren bellen.

Gewelddadige overvallen in Maasmechelen

In Maasmechelen werden ruim een half jaar geleden twee gewelddadige overvallen gepleegd. Zo werd op 17 december 2019 een bewoner van de Prins Karelstraat thuis overvallen door twee daders. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en werd onder dwang meegenomen naar een bankautomaat en moest zijn pincode geven.

De politie heeft een robotfoto gemaakt van een van de verdachten, een man van 25 à 30 jaar met een normale lichaamsbouw. Hij is ongeveer 1,80m groot. Hij sprak met een Nederlands accent, met zijn kompaan sprak hij Arabisch. (Lees verder onder de foto.)

Enkele weken later, op 14 januari 2020 werd ook een nachtwinkel in de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen overvallen. Twee personen bedreigden de uitbater met een pistool en namen enkele goederen met zich mee. De overval werd gefilmd door een bewakingscamera in de winkel. 

Getuigen van de overval in Tongeren kunnen contact opnemen met de politie van Tongeren op het nummer 012/25 90 00. Getuigen van de overval in Maasmechelen kunnen contact opnemen met de politiezone Lanaken-Maasmechelen op het nummer 089/47 47 47. Discretie wordt verzekerd, benadrukt de politie. 

Overval Maasmechelen

Meest gelezen