Leuvense politierechter deelt celstraffen tot drie maanden uit voor overtreden coronamaatregelen

De politierechtbank van Leuven heeft een eerste themazitting gehouden over inbreuken op de coronamaatregelen. De rechter behandelde 25 dossiers. De vonnissen varieerden van werkstraffen van vijftig uur tot drie maanden cel en geldboetes van 240 tot 1.000 euro. 

Een leraar die op 3 mei in Landen op een voetbalveld een balletje trapte in het gezelschap van twee andere personen, kreeg van de Leuvense politierechter een boete van 800 euro. Het was een van de 25 dossiers die gisteren behandeld werd op de eerste Leuvense themazitting rond corona-inbreuken. De meeste dossiers gingen over het niet naleven van het samenscholingsverbod en het maken van niet-essentiële verplaatsingen tijdens de lockdown. 

De zwaarste straf, drie maanden cel,  gold onder meer voor vier bedelaars in Leuven en een man die een testrit maakte met een bromfiets.  Maar ook voor een man die in Landen een sigaret rookte met enkele vrienden in het station, was de rechter niet mals. De man kreeg drie maanden cel met uitstel en een boete van 1.000 euro. De uitbater van een kippenkraam in Kortenberg werd dan weer vrijgesproken. Volgens de rechter kon het parket niet aantonen dat hij in overtreding was met de opgelegde beperkingen over de uitbating van voedselkramen. 

Meest gelezen