LEZ-signalisatieborden in Brussel vanaf de herfst in Vlaanderen: 7.400 boetes op anderhalf jaar

De signalisatieborden die een lage-emissiezone aanduiden op verschillende invalswegen in Brussel zijn niet optimaal aangeduid en dat zorgt voor veel ongenoegen. Op anderhalf jaar tijd zijn er zo al bijna 7.400 boetes uitgedeeld. Daarom zullen vanaf de herfst extra signalisatieborden op Vlaams grondgebied geplaatst worden.

Het Brussels Gewest is sinds 2018 een lage-emissie zone. Vervuilende auto's mogen er dus niet meer in. Maar dat staat blijkbaar niet overal even goed aangeduid, waardoor sommigen de regels onbewust overtreden. Als je het bord ziet staan is het al te laat. Daarom komen er vanaf de herfst signalisatieborden in Vlaanderen, buiten de grenzen van het Brussels gewest. 

De overtreder betaalt een boete van 350 euro. Op anderhalf jaar tijd werden er bijna 7.400 boetes uitgeschreven voor te vervuilende voertuigen, goed voor zo'n 2,6 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Extra aanpassingen

Naast de extra signalisatieborden komen er deze herfst ook nog enkele aanpassingen, klink het bij het het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van Den Brandt.  Zo gelden de boetes niet voor aangepaste wagens voor personen met een handicap. En automobilisten die per ongeluk de LEZ-zone binnenrijden, krijgen 24 uur de tijd om alsnog een vignet aan te kopen.

Meest gelezen