© Karol Kozlowski - creative.belgaimage.be

Liveblog - Duitsland kleurt Antwerpen als risicogebied in, competitiesport kan onder voorwaarden weer starten

Duitsland schaalt de provincie Antwerpen als risicogebied in. Sportcompetities kunnen onder voorwaarden opnieuw van start gaan in Vlaanderen. Dat laat minister van Sport Ben Weyts (N-VA) weten. Daarmee lijkt ook de start van de voetbalcompetitie van komend weekend veiliggesteld. Volg alle updates in onze liveblog. 

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Wie de cijfers en de trends in detail wil bekijken: klik hier. Volg hieronder de meest recente nieuwsupdates:

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Duitsland schaalt provincie Antwerpen als risicogebied in

Duitsland raadt alle niet-essentiële reizen naar de provincie Antwerpen af en beschouwt die vanaf nu als een risicogebied voor besmetting met het nieuwe coronavirus, zo staat te lezen op de website van het gezaghebbende Robert Koch Institut (RKI).

De kwalificatie "risicogebied" betekent dat wie Duitsland inreist en in de veertien dagen daarvoor in Antwerpen is geweest, zich 14 dagen moet afzonderen in quarantaine thuis. Voor wie negatief test op het coronavirus ten laatste 48 uur voor het binnenkomen in de Bondsrepubliek geldt de quarantaine niet. Men mag van de grens tot thuis enkel direct reizen, dus zonder omwegen of verblijf elders.

Tenslotte moet men de terugkeer ook melden aan de lokale overheid. Meer info hier op de site van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken

Opvallend is dat op die Duitse lijst van risicogebieden van het Robert Koch Institut naast Antwerpen enkel nog Luxemburg en de drie Spaanse regio's Catalonië, Aragon en Navarra vermeld staan, tenminste binnen de Europese Unie. 

Sportcompetities kunnen onder voorwaarden opnieuw beginnen

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft beslist dat er in Vlaanderen opnieuw aan competitiesport mag gedaan worden, rekening houdend "met de protocollen en de beslissingen van de Veiligheidsraad". Daarmee lijkt ook de start van de voetbalcompetitie van komend weekend veilig gesteld.

"Ik denk dat je, enkele dagen voor de vooropgestelde startdatum, niet anders kan dan die verantwoordelijkheid zo snel mogelijk opnemen en een duidelijke beslissing nemen, eerder dan opnieuw de bal doorspelen", aldus Weyts. "Zowat in heel Europa zijn of worden de sportcompetities gestart, zelfs in rode gebieden zoals Barcelona of Leicester wordt er op alle niveaus gesport. Nu onze competities niet van start laten gaan, dan verklaar je jezelf tot zowat de COVID-hoofdstad van de wereld", klinkt het.

De beslissing van Weyts heeft ook betrekking op amateurcompetities. Lokale besturen en de sportfederaties zijn en blijven volgens Weyts wel gemachtigd om strengere maatregelen uit te vaardigen of zelfs competities niet te laten starten.

Ik denk dat je, enkele dagen voor de vooropgestelde startdatum, niet anders kan dan die verantwoordelijkheid zo snel mogelijk opnemen

Minister van Sport Ben Weyts

Lees meer in dit artikel:

Reportage: exodus uit New York

In de Amerikaanse metropool New York zijn sinds het begin van de coronapandemie al meer dan 30.000 doden geteld. Hoe langer hoe meer mensen trekken nu weg uit het centrum. Volgens sommige schattingen wel tot een half miljoen New Yorkers. Ze verlaten de stad nu het sociaal leven er is lamgelegd. Ze zoeken een tweede adem in het verder afgelegen groen. Anderen blijven mogelijkheden zien en ademen nu net vrijer in de stad.

Bekijk de reportage van onze correspondent Björn Soenens:

Videospeler inladen...

Mutualiteiten ontkennen dat ze ooit tégen lokale contactopsporing geweest zijn

"Nee, de mutualiteiten zijn niet op de rem gaan staan voor de lokale contactopsporing." Luc Van Gorp, topman bij de Christelijke Mutualiteit (CM), klinkt stellig. De afgelopen dagen zwol de kritiek op de ziekenfondsen aan, omdat zij de oorzaak zouden geweest zijn van de laattijdige lokale contactopsporing. Maar Van Gorp ontkent dat nu dus stellig in "Terzake".

Lees hier meer: 

Spanje en Frankrijk tekenen hoogste aantal besmettingen op in maanden

In Spanje zijn vandaag 1.722 mensen officieel besmet met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal per dag sinds het opheffen van de lockdown midden juni. Het aantal kan bovendien hoger liggen, want twee regio's hebben nog geen cijfers bekendgemaakt. 

In Frankrijk lag het aantal besmettingen op 1.698 en dat is het hoogste aantal sinds begin mei. Het is duidelijk dat het virus in die twee landen opnieuw aan een opmars bezig is, net zoals in veel andere Europese landen overigens. 

Jan Jambon vraagt burgemeesters om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen

Vlaams Minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) vraagt om evenementen niet onbezonnen te schrappen en op een veilige manier ruimte te geven aan cultuur in tijden van Corona.

Morgen stuurt de minister-president samen met minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) een brief naar alle Vlaamse lokale besturen, burgemeesters en gouverneurs. Daarin vraagt hij om overleg en proportionaliteit, nu heel wat steden en gemeenten evenementen niet langer toestaan.

 "We roepen op zo gericht mogelijk te werk te gaan en vragen hierbij dat markten, voorstellingen, kermissen en sport maximaal kunnen doorgaan, tenzij de epidemiologische analyse in uw gemeente dit niet toelaat of de activiteit verboden is door een hogere overheid", leest het in de brief. "Het is van belang dat bij het nemen van lokale maatregelen telkens de noodzakelijkheid en de proportionaliteit van deze maatregelen goed voor ogen wordt gehouden."

Elke beperkende maatregel moet bovendien afgebakend worden. "Het is belangrijk om steeds een evenwichtige afbakening op het vlak van (duur)tijd, plaats en doelgroep voor ogen te houden in het licht van de diverse economische en maatschappelijke gevolgen. Het overleg met uw provinciegouverneur en de gewestelijke gezondheidsdienst kan u hierin ondersteunen."

De beslissing om activiteiten niet langer te vergunnen, moet bovendien gemotiveerd worden en rekening houden met de mogelijkheid om het evenement veilig te organiseren. "De afgelopen maanden werden - in samenwerking met de virologen - draaiboeken, protocollen en richtlijnen uitgewerkt om activiteiten in de meest veilige omstandigheden te organiseren."

Jambon bezoekt woensdag 'Leviathan', een theaterstuk dat zeven keer wordt opgevoerd tijdens het zomerfestival Bijloke Wonderland. Het gaat over een zeemonster uit de oertijd dat het land overspoelt en de mensheid ontredderd achter zich laat. Een klankspel dat woensdag om 20 uur een eerste keer wordt opgevoerd voor een beperkt aantal toeschouwers en onder de strengste voorwaarden om coronabesmettingen bij het publiek te verhinderen.

Videospeler inladen...

Nederland wil niet aan de mondkapjes: “Ik geloof niet in die ongein”

In België is het dragen van een mondmasker stilaan ingeburgerd. Virologen beschouwen het als een cruciale maatregel om de tweede golf van het coronavirus onder controle te krijgen. In Nederland zie je amper mondmaskers in het straatbeeld. Wel geldt er sinds vandaag in Amsterdam en Rotterdam een mondmaskerplicht. "Terzake" trok naar Rotterdam en stelde vast, het verzet tegen het mondkapje blijft er groot:

Videospeler inladen...

UPDATE: De kleurenkaart van Europa op dit moment

De FOD Buitenlandse Zaken heeft de kleurenkaart van Europa een update gegeven. Dit is de situatie op dit moment, woensdagavond even over 19 uur:

Een airco veilig gebruiken in coronatijden: dat doe je zo

Nu we aan het begin van een hittegolf staan zullen veel mensen hun toevlucht nemen tot ventilatoren en airconditioning voor enige verkoeling. Maar hoe zit dat in deze coronatijden en hoe gebruik je die toestellen het best? 

Lees meer in dit artikel:

Negen op de tien kamers in Brusselse hotels blijven leeg

Aan de lijdensweg van de Brusselse hotelsector blijkt vooralsnog geen einde te komen. Hoewel de bezettingsgraad van de hotels in de afgelopen maand juli 20 procent bedroeg, verduidelijkt de Brussels Hotels Association (BHA) dat negen op de tien kamers in de Brusselse hotels leeg bleven.

Het gemiddelde bezettingscijfers van 20 procent is slechts "een topje van de ijsberg", stelt Rodolphe Van Weyenbergh, generaal secretaris van de BHA. Rekening houdend met het feit dat de helft van de hotels in het Brussels gewest nog steeds gesloten is bedraagt de bezettingsgraad in realiteit slechts 10 procent.

"Dat wil zeggen dat 9 op 10 hotelkamers leeg blijven en er is geen enkele verbetering in zicht voor de maand augustus", vreest Van Weyenbergh. "We vragen dringend om de uitvoering van de beslissing van het Brussels gewest om een premie van 200 euro per kamer per maand toe te kennen gedurende de periode van vijf en een halve maand, van midden maart tot eind augustus. Dat is de onmisbare maatregel die de sector zal helpen redden", aldus Van Weyenbergh.

De steenweg N6, aflevering 3: moeilijke tijden voor Clown Kea, familiebedrijf met speeltuin en springkastelen

Een hele zomer trekt VRT NWS langs de steenwegen in ons land en kijkt hoe we het leven weer op gang trekken na een voorjaar in het teken van corona. In deze zesde week verkennen we de N6, die van Brussel via Halle en Bergen naar de Franse grens. Vandaag stoppen we in Tubeke, bij Clown Kea, een echt familiebedrijf. Ze baten een grote speeltuin uit en verhuren springkastelen. Maar het is vechten om het hoofd boven water te houden:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Britse regering betaalt elke klant op restaurant de helft van haar of zijn rekening terug (tot maximum 10 pond)

Sinds maandag betaalt de Britse regering de helft van elke maaltijd die de Brit op restaurant eet, terug. Er zijn wel enkele beperkingen: het gaat om maximum tien pond per maaltijd en de maatregel geldt voor drie vaste dagen in de week. De restaurants hebben het tijdens de coronapandemie zwaar te verduren gekregen en reageren enthousiast. Doel van de maatregel is de Britten zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld doen uitgeven en zo de economie aanzwengelen:

Videospeler inladen...

Reisadvies verandert weer

Het reisadvies dat Buitenlandse Zaken geeft, is opnieuw veranderd. Voor reizigers die terugkeren naar ons land zijn de volgende veranderingen genoteerd: 

  • Nederland is  dan toch opnieuw oranje geworden. Enkele uren geleden was Nederland helemaal groen gekleurd, maar nu zijn de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland opnieuw oranje.
  • In Roemenië zijn sommige rode regio's nu oranje geworden. 
  • In Spanje zijn de regio's Madrid en de Balearen nu oranje gekleurd. 
  • Ook Frankrijk heeft nu extra oranje regio's gekregen: Sarthe, Ile-et-Vilaine, Gard, Haute-Garonne, Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône.
  • Ook Malta is opnieuw een oranje zone geworden, nadat het enkele uren geleden nog helemaal groen gekleurd was.. 
  • In Zwitserland zijn de kantons Wallis en Vaud opnieuw groen. 
  • In Kroatië is de provincie Vukovar-Srijem rood geworden.

Ter herinnering: code rood betekent dat wie terugkeert uit zo'n gebied zich verplicht moet laten testen en meteen in quarantaine moet gaan. Er geldt ook een formeel reisverbod naar de rode zones. Er is ook een code oranje. Naar gebieden met deze code mag je wel nog reizen, maar Buitenlandse Zaken vraagt om je bij terugkomst te laten testen en vrijwillig in quarantaine te gaan.

Het overzicht kwijt? Neem zeker eens een kijkje op onze overzichtskaart, die we dagelijks updaten. De hele lijst van Buitenlandse Zaken vind je hier

Schotse regering plaatst havenstad Aberdeen in lockdown na uitbraak coronavirus

In Schotland heeft minister-president Nicola Sturgeon de sluiting van alle bars, restaurants, sport- en cultuurgelegenheden bevolen in havenstad Aberdeen. Dat gaat vanavond al in. Het gaat om een volledige lockdown. Mensen van buiten Aberdeen wordt aangeraden om uit de stad weg te blijven. De inwoners mogen zich niet verder van hun huis begeven dan 8 kilometer tenzij om naar het werk te gaan of andere essentiële verplaatsingen. In Aberdeen wonen 229.000 mensen.

In die stad is een nieuwe uitbraak van het coronavirus gemeld. Daar zijn nu al zeker 54 besmettingen vastgesteld die alle worden teruggevoerd tot een enkele bar. De lokale overheid heeft op basis van contactopsporing een lijst opgesteld met 200 mensen die die bar bezocht hebben en meteen getest moeten worden. In Schotland zijn 18.781 besmettingen vastgesteld, dat is veel minder dan in Engeland. De lokale autonome regering kan zelf extra maatregelen opleggen en Sturgeon heeft de maatregelen veel minder versoepeld dat de Britse premier Boris Johnson in Londen.

Biostatisticus Geert Molenberghs: "We mogen een beetje hoop hebben, maatregelen beginnen voorzichtig vruchten af te werpen"

"We mogen een beetje hoop hebben, de maatregelen in het hele land en in het bijzonder in Antwerpen beginnen hun vruchten af te werpen." Aan het woord is biostatisticus Geert Molenberghs, die de corona-epidemie - en de daarbijhorende curves - van zeer nabij opvolgt.

Hoopgevende woorden, maar tegelijk maant hij aan tot voorzichtigheid. "We moeten Antwerpen en de rest van het land apart bekjken. "Antwerpen had een zeer felle uitbraak, daar zien we dat de maatregelen vruchten beginnen afwerpen. Tegelijk zien we in Brussel, Luik, Namen nog een behoorlijke toename. Antwerpen ligt dus voor in het peloton. Maar we moeten onszelf niet wijsmaken dat het in het hele land aan het verbeteren is. Het zou dus kunnen dat we eerst strengere maatregelen in de rest van het land nodig hebben."

We moeten onszelf niet wijsmaken dat het in het hele land aan het verbeteren is. Het zou dus kunnen dat we eerst strengere maatregelen in de rest van het land nodig hebben

Geert Molenberghs - biostatisticus

Ook de R-waarde bevestigt dat verhaal: "We zitten op 1,4 voor het hele land, maar er zijn grote provinciale verschillen". In West-Vlaanderen en Limburg staat de R-waarde volgens de berekingen op 1 - dat is een stabiele epidemie, wat beter is dan een stijgende epidemie. Ook in Antwerpen is de R-waarde dalend, van 1,9 vorige week naar 1,18 deze week."

Molenberghs ziet twee verklaringen voor het voorzichtige optimisme: "De boodschap van de experten is aangekomen, de wake-upcall is geregistreerd. Daarnaast testen we ook veel meer en ondanks de kinderziekten, krijgen we de contacttracing ook wel wat van de grond."

Mensen lijken het dus wel begrepen te hebben. "Het virus leidt de dans, wij volgen. Alleen zijn we wel slimmer geworden, daardoor weten we beter wat er bijvoorbeeld nog open mag blijven en zitten we niet opnieuw in die harde lockdown van maart. Het doet dus pijn, maar minder pijn dan in maart." En, vooral: "Voor het eerst zien we dat het aantal besmettingen bij twintigers begint te dalen. Nu de tieners, dertigers en veertigers nog."

Voor het eerst zien we dat het aantal besmettingen bij twintigers begint te dalen

Geert Molenberghs - biostatisticus

Want dat is en blijft toch de hoofdboodschap van Molenberghs: hoewel we stilletjes mogen hopen, moeten we toch vooral blijven volhouden.

Hurtigruten legt niet alle schepen aan de ketting

In de Liveblog van drie augustus is gemeld dat rederij Hurtigruten na een besmetting op één schip besloot om zijn schepen voorlopig aan de ketting te houden.

Op zijn website meldt Hurtigruten evenwel dat die beslissing niet geldt voor cruises langs de Noorse kust. Op de website vindt u een lijst van cruises die geannuleerd worden en die nog doorgaan.

De persberichten van rederij Hurtigruten vindt u hier.

Canarische Eilanden bieden toeristen verzekering aan tegen ziekte

De regering van de Canarische Eilanden, een autonome regio in Spanje, gaat toeristen van elders een verzekering aanbieden tegen het risico op besmetting door het coronavirus. De eilanden trekken daar 450.000 euro voor uit aan premies. De maatregel zou tot eind dit jaar gelden en slaat zowel op Spanjaarden als buitenlanders.

De verzekering dekt onder meer reisbijstand, medische kosten en eventuele repatriëring of de kosten van quarantaine voor mensen die tijdens hun verblijf op de eilanden het coronavirus hebben opgelopen. Ze geldt niet voor mensen die al besmet waren vooraleer ze op de eilanden toekwamen. 

De Canarische Eilanden zijn de eerste Spaanse regio die een dergelijke verzekering afsluiten. Ze willen daarmee het toerisme –een belangrijke bron van inkomsten op de archipel- aanzwengelen, zeker nu het virus elders in Spanje opnieuw toeslaat. De Canarische Eilanden liggen een stuk in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko en zijn dus relatief geïsoleerd van de rest van Spanje. De archipel bestaat onder meer uit Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma, El Hierro en La Graciosa.

Brusselse regering en burgemeesters bespreken morgen specifieke maatregelen

Morgen vindt er een nieuwe gewestelijke veiligheidsraad waarbij Brussels minister-president Rudi Vervoort samen met de negentien Brusselse burgemeesters verdere specifieke maatregelen voor de inperking van COVID-19 zal bespreken. Vandaag werd al de basis gelegd voor het overleg tijdens een vergadering tussen de minister-president Vervoort, Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo), de Hoge Ambtenaar van Brussel-Hoofdstad Viviane Scholliers en enkele experten.

Het kabinet van Hoge ambtenaar van Brussel-Hoofdstad Viviane Scholliers laat weten dat er tijdens de vergadering naar het globale plaatje van het stijgend aantal besmettingen gekeken wordt, maar dat er ook op wijkniveau mogelijke maatregelen voorbereid worden. Veel meer willen de aanwezige politici niet kwijt. Over een mogelijke avondklok of een algemene mondmaskerverplichting in het Brussels gewest is er nog geen informatie. Momenteel nemen de gemeenten onafhankelijk beslissingen over de mondmaskerplicht.

In het Brussels gewest blijven de besmettingscijfers stijgen en waren er gemiddeld 34,2 besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week. Op vlak van afgenomen tests heeft Brussel met 3,7 procent ook het hoogste een positiviteitsratio, op Antwerpen (5,3 procent) na. Binnen de negentien Brusselse gemeenten is Sint-Gillis er het ergst aan toe met 70 gevallen per 100.000 inwoners. Enkel Watermaal-Bosvoorde (16) en Sint-Pieters-Woluwe (17) overstijgen de alarmdrempel van 20 gevallen per 100.000 inwoners niet.

Een mondmasker in deze hitte: geen evidente combinatie?

Een mondmasker dragen op warme dagen, het is geen ideale combinatie. "Als je het niet gewoon bent, kan dat vervelend zijn", vertelt longarts Johan Clukers. Maar hoe komt dat toch?

Lees hier meer: 

Verkoelende wandeling in Kluisbos alleen mogelijk met mondmasker

Wie tijdens de komende hittegolf naar het bos wil om af te koelen, moet ook dààr de coronamaatregelen naleven. In de Vlaamse Ardennen houden die ook een mondmaskerplicht in. Maar in het Kluisbos loopt niet alleen de grens met West-Vlaanderen, ook de grens met Wallonië ligt er. Daardoor gelden er verschillende regels, en zijn niet alle bezoekers op de hoogte van de mondmaskerplicht in het Oost-Vlaamse gedeelte. Boswachters houden de controle, en roepen de politie erbij indien nodig. 

Lees meer in dit artikel:

Australische deelstaat Queensland sluit grenzen met hoofdstad Canberra en New South Wales

Queensland, de deelstaat in het noordoosten van Australië, gaat de grens met de naburige deelstaat New South Wales sluiten. Dat geldt ook voor wie uit de hoofdstedelijke regio rond Canberra komt. Volgens de regering van Queensland is de maatregel nodig om de bevolking te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. In heel uitzonderlijke gevallen zou grensverkeer nog mogelijk zijn.

Eerder had Queenland al verboden om vanuit de zuidelijke deelstaat Victoria te komen. In die staat en dan vooral in de hoofdstad Melbourne is het virus de voorbije weken opnieuw uitgebroken en zouden er daar zeker 11.000 besmettingen zijn. Intussen is ook het aantal besmettingen in de naburige staat New South Wales toegenomen en die grenst aan Queensland.

Australië is een federale staat waarbij een groot deel van de bevoegdheden bij de deelstaten ligt.

Zwitserland eist quarantaine van iedereen die uit vasteland van Spanje terugkeert

Vanaf zaterdag moet iedereen die vanuit het Spaanse vasteland naar Zwitserland komt, verplicht voor tien dagen in quarantaine. Dat heeft de Zwitserse regering bekendgemaakt. Bern wil de verspreiding van het coronavirus vanuit Spanje voorkomen. De maatregel geldt niet voor de eilandengroepen Balearen of de Canarische Eilanden.

Ook wie vanuit Roemenië, Singapore en de Bahamas in de Caraïben komt naar Zwitserland komt, zal vanaf zaterdag tien dagen in quarantaine moeten. Anderzijds laat Zwitserland dan weer de quarantaineverplichting vallen voor wie uit Rusland, de Kaukasische republiek Azerbeidzjan of de Verenigde Arabische Emiraten komt.

Ons land heeft dan weer de “rode status” voor de Zwitserse kantons Vaud en Valais geschrapt. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Philippe  Goffin (MR) worden die twee kantons opnieuw groen. Dat betekent dat reizen van en naar Vaud en Valais opnieuw mogelijk wordt en quarantaines en testen niet verplicht. Normale voorzichtigheid is nog wel aan te raden. De regio rond Genève blijft echter nog wel op de lijst van rode zones in Europa staan. 

NMBS voert bij topdrukte richting kust "stop-and-go"-verkeer in voor reizigers in grote stations

De NMBS neemt enkele extra maatregelen om te volle perrons en treinen te vermijden tijdens de hittegolf die is begonnen. In de grotere stations in het binnenland voert de openbaarvervoersmaatschappij bijvoorbeeld "stop-and-go"-verkeer in. Ze legt ook extra treinen in.

Lees meer in dit artikel:

225 personeelsleden van slachthuis in Westrozebeke in quarantaine na coronabesmettingen

Bij het slachthuis Westvlees in Westrozebeke in West-Vlaanderen zijn al zeker 18 personeelsleden besmet met het coronavirus. Het bedrijf heeft daarom de volledige afdeling versnijderij gesloten. 225 personeelsleden zitten momenteel in quarantaine. 

Westvlees is sinds jaren een van de belangrijkste Europese producenten van vers en bereid varkensvlees. Het bedrijf verwerkt 1,4 miljoen varkens per jaar tot ruim 140.000 ton vlees. Het heeft klanten in 50 landen.

Lees meer in dit artikel:

Grootste stijging van werkloosheid doet zich in West-Vlaanderen voor

West-Vlaanderen noteert de grootste stijging in cijfers van werklozen. Dat meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling (VDAB). In vergelijking met juli vorig jaar zijn er in West-Vlaanderen 10,4 procent werklozen bijgekomen. Daarmee is volgens de VDAB de impact van de coroncrisis duidelijk. 

Lees meer in dit artikel:

Meest gelezen