Pexels

Verplicht mondmasker op zak in o.a. Ieper, Poperinge en Wervik

In de 10 steden en gemeenten van de politiezone Arro Ieper moet je vanaf morgen verplicht een mondmasker bijhebben als je buitenkomt. Op die manier kan je het gemakkelijk opzetten als het plots drukker wordt op straat en je niet meer voldoende afstand kan houden.

Vanaf morgen moet je verplicht een mondmasker op zak hebben in de gemeenten van de politiezone Arro Ieper. "Dat speelt in het voordeel van de gezondheid van elke burger", vindt hoofdcommissaris Kenneth Coigné. "De plicht om een masker op zak te hebben, geeft je de mogelijk om je aan te passen aan de situatie waarop je je op dat moment bevindt, zonder dat je verplicht bent om er een te dragen."

De politiezone bestaat uit 10 gemeenten: Ieper, Poperinge, Wervik, Zonnebeke, Heuvelland, Moorslede, Staden, Vleteren, Langemark-Poelkapelle en Mesen. "Ik ben blij dat alle burgemeesters hetzelfde standpunt hebben ingenomen. Dat maakt het duidelijker voor iedereen. Het is ook makkelijker voor onze agenten. Zo moeten zij niet per gemeente verschillende regels handhaven", besluit Coigné.

Meest gelezen