Café in Ninove sluit al om 22 uur de deuren: "We zijn het beu om dronken mensen constant terecht te wijzen"

Café À l’aise in Ninove vervroegt zijn sluitingsuur bewust naar 22 uur. De uitbaters merken dat mensen zich op een later uur minder strikt aan de coronaregels houden. Daarom nemen ze het omzetverlies er graag bij.

Uitbaatster Christel Beeckman wil haar café niet langer openhouden na 22 uur, ook al ligt het sluitingsuur officieel op 1u ’s nachts. “We hebben gezien hoe moeilijk het is voor de klanten om de coronamaatregelen te respecteren. Hoe later het wordt, hoe lastiger het wordt om de regels te laten naleven. Dat vergt enorm veel energie, voor ons is het mentaal belastend.” 

15 procent omzetverlies

De zaak gaat al open in de voormiddag. “We hebben een terras, overdag zijn er nooit problemen. Om 22 uur hebben we dan al de halve klok rond gewerkt, voor ons is dat genoeg. Het is bovendien vervelend om dronken mensen constant terecht te moeten wijzen.”

De uitbaatster vermoedt dat ze door de vervroegde sluitingsuur een omzetverlies lijden van 10 tot 15 procent. “Maar dat is het ons waard, voor onze eigen gemoedsrust.”

Meest gelezen