LIEVEN VAN ASSCHE

Verdachte in zaak van ex-burgemeester Ilse Uyttersprot aangehouden voor moord

In het onderzoek naar de dood van oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot, is de verdachte aangehouden voor moord. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. De ex-vriend van Uyttersprot blijft dus in de cel. Vanmorgen vond er ook een autopsie plaats op het lichaam van het slachtoffer. 

Vanmiddag rond 13 uur moest de verdachte in het onderzoek naar de moord op ex-burgemeester Ilse Uyttersprot voor de onderzoeksrechter in Dendermonde verschijnen. Die heeft beslist dat de man aangehouden blijft voor moord en dus in de cel blijft.

Maar volgens de advocate van de man, Krist'l De Paepe, is er geen sprake van voorbedachtheid. "De feiten hebben zich op een zeer korte periode afgespeeld: dat is op een paar seconden of minuten gebeurd, hij heeft dat beseft, hij heeft zijn kleren aangedaan en hij is naar de politie gegaan om zich aan te geven. Hij weet dat zijn leven nu voorbij is. Hij is gelaten en heeft spijt."

De twee hadden volgens De Paepe relationele problemen. "Ze waren samen de week voordien naar de psychiater geweest. Hij dreigde naar een depressie te gaan, omdat hij minder werk had."

Het is op een paar seconden of minuten gebeurd, hij heeft dat beseft, hij heeft zijn kleren aangedaan en is naar de politie gegaan 

Advocate Krist'l De Paepe

De verdachte, een veertiger, gaf zichzelf gisterenochtend aan bij de politie van Aalst, met de boodschap dat hij Ilse Uyttersprot om het leven had gebracht. De politie ging meteen ter plaatse naar zijn appartement in het centrum van Aalst, waar ze het levenloze lichaam aantroffen. Zowel het gerechtelijk lab als de wetsdokter en het parket kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Die afstapping werd in de loop van de namiddag afgerond. 

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Vanmorgen vond een autopsie plaats op het lichaam van het slachtoffer. Wel zeker is dat de verdachte een relatie van drie maanden had met Ilse Uyttersprot. Hij werd in het verleden al veroordeeld voor partnergeweld en stalking. Die feiten dateren van jaren geleden, en niet van tijdens zijn relatie met Uyttersprot.

Wie zelf vragen heeft over geweld, kan gratis en anoniem bellen naar hulplijn 1712. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen