Foto: Radio 2

Voorspelde hitte doet Oost-Vlamingen massaal plaatsje reserveren in provinciale domeinen

De meeste Oost-Vlaamse strandzones zijn voor de komende hete dagen al volgeboekt. Door de coronamaatregelen is de toegang er beperkt. Enkel in De Ster in Sint-Niklaas wordt er niet met reservaties gewerkt. Zodra het maximum daar bereikt is, gaat de toegang dicht.

De voorspelde hittegolf zorgt voor een golf aan reservaties in de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen. Zo is de ligweide aan het openluchtzwembad van Puyenbroeck de komende dagen al volledig volgeboekt, net als de strandzone in De Gavers in Geraardsbergen.

De provincie kijkt ook streng toe op de naleving van de coronamaatregelen. “Onze toezichters en redders controleren of iedereen aan de ingang een mondkapje draagt en voldoende afstand houdt”, zegt gedeputeerde Annemie Charlier. “Indien er zich grotere problemen voordoen, gaan we niet nalaten om er de politie bij te betrekken.”

Foto: Radio 2

In provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas kan je niet reserveren. “Als het echt te druk wordt, gaan we samen met de politie bekijken hoe we de Ster kunnen afsluiten”, zegt veiligheidsverantwoordelijke Franky Lyssens.

Irritante jongeren in de Blaarmeersen

Ook recreatiedomein De Blaarmeersen in Gent is populair. De komende dagen zijn daar alle plaatsen op de strandzone al ingenomen. Eerder waren daar af en toe problemen met jongeren uit andere steden die met de trein naar Gent komen. “Het gaat dan om irritant gedrag, zoals  mensen naroepen en niet meewerken met controles door het veiligheidspersoneel”, legt Dirk De Sutter van de Gentse politie uit . “Dat is gedrag dat niet thuishoort op zo’n domein. Dus begeleiden we die jongeren dan terug naar het station.” 

kasto80

Meest gelezen