Radio 2

West-Vlaamse zwemvijvers en openluchtzwembaden bijna allemaal volzet

Niet alleen in de provinciale zwemvijvers, zoals De Gavers in Harelbeke, zal het de komende dagen druk zijn. Ook de West-Vlaamse openluchtzwembaden zijn zo goed als volzet. Het is sinds de coronacrisis verplicht om je plaatsje te reserveren en dat heeft gevolgen voor de lastminutebeslissers. De openluchtzwembaden in Izegem en Wielsbeke zijn de komende dagen zo goed als volzet.

Het wordt de komende dagen erg warm en dus ook druk in de West-Vlaamse zwemvijvers en provinciale domeinen. In Wielsbeke zal het zwembad daarom ook 's avonds open zijn. "Vanaf donderdagavond doen we ook open van 20.00 uur tot 22.00 uur 's avonds", zet Steven Lefevere. "Dat is nodig om extra mensen de kans te geven om te komen zwemmen. Door de coronacrisis draaien we namelijk niet op de volle capaciteit. We laten dus minder mensen toe om voldoende ruimte te voorzien voor de zwemmers."

De Gavers is volzet

Veel mensen zullen de komende dagen smachten naar een plonsje om af te koelen. Dat kan in het provinciedomein De Gavers in Harelbeke als je gereserveerd hebt. De 180 plaatsen zijn al volledig volzet. "Door de coronacrisis zijn er dit jaar veel minder plekken en je moet reserveren", zegt Toon Dooms van De Gavers. "We hebben bubbels gemaakt. Op die manier kunnen mensen op een veilige manier ontspannen. Als er iemand niet komt opdagen, dan kunnen we wel nog mensen toelaten op het domein."

Meest gelezen