Reporters / Food & Drink Photos

Zomerbar Herentals opnieuw open na aanpassingen: 'We blijven streng controleren'

De Baobab-zomerbar ligt net naast de E313 en heeft plaats voor maar liefst 550 mensen. Dat mag omdat het om een horecazaak gaat en het terrein groot genoeg is. Toch moest de bar twee weken dicht, omdat de coronamaatregelen er onvoldoende werden nageleefd. De uitbaters hebben het terras nu coronaproof gemaakt en de zomerbar mag weer open. Toch zal de politie het er goed in de gaten blijven houden.

Meer sanitair, beter ontsmet en gescheiden in- en uitgang

In Herentals werd het Baobab Beach Terras voor 550 bezoekers tijdelijk gesloten door de burgemeester. Het terras ligt op een groot terrein langs de E313 en heeft een horecavergunning. Eerst was er zelfs plaats voorzien voor 800 mensen maar de stad verkleinde dat aantal tot 550. Er is in principe genoeg ruimte om iedereen in bubbels uit elkaar te houden maar toch werden er verschillende overtredingen vastgesteld. "Door het feit dat er te veel mensen tegelijk toekwamen of naar het toilet gingen, werd er gezondigd tegen de afstandsmaatregel die nu zo belangrijk is", zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). "We vroegen daarom om bijkomende maatregelen te nemen, zoals meer sanitair en een gescheiden in- en uitgang. Dat is nu gebeurd en er wordt ook beter ontsmet. Daarom kan de zomerbar opnieuw open". De politie van Herentals zal blijven controleren of alles er volgens de afspraken verloopt.

Meest gelezen