Jaarlijkse bloedinzameling in Knokke-Heist gaat door: "Volledig coronaproof"

De zomerbloedinzameling van het Rode Kruis in Knokke-Heist gaat, ondanks corona, door. De organisatie vreest wel voor een magere opkomst op het Rubensplein, want het aantal donoren is sinds de opflakkering van het virus sterk verminderd. “We hebben nochtans echt bloed nodig. Zeker nu de ziekenhuizen weer op volle toeren draaien”, zegt Peter Warlop van het Rode Kruis Knokke-Heist. 

Vandaag is de jaarlijkse bloedinzameling van het Rode Kruis Knokke-Heist in het tentendorp op het Rubensplein. Ook gisteren kon je er al bloed gaan geven. "Het is heel belangrijk dat de bloedinzameling doorgaat. Nu de ziekenhuizen opnieuw op volle toeren draaien, hebben we meer bloed nodig", vertelt Peter Warlop, communicatieverantwoordelijke van het Rode Kruis Knokke-Heist. "Dus alsjeblieft: vergeet ons niet. Zo'n inzameling gebeurt in de veiligste omstandigheden."

Strikte regels

Geen golfkarren of ijsjes dit jaar, wel een aantal strenge eisen. Je mag bijvoorbeeld geen ziektesymptomen vertonen om bloed te mogen doneren en je moet op voorhand reserveren. “Zo kunnen we perfect inschatten hoeveel volk we kunnen verwachten”, verduidelijkt Warlop. Ook de algemene coronamaatregelen gelden in het tentendorp: handen wassen, afstand houden en zo weinig mogelijk fysiek contact. 

"Het is hier heel veilig", vindt ook vrijwilliger Guy Desbuquoit. Hij ging gisteren bloedgeven. “Alle stoelen staan op de nodige afstand en iedereen draagt een mondmasker. Ik vind het trouwens heel positief dat je nu een tijdsslot moet reserveren. Vroeger gebeurde het wel eens dat je moest aanschuiven in de rij, terwijl je er nu meteen aan kan beginnen."

Meest gelezen