Boom valt op gezin in Gaasbeek: "Kijk uit als je met deze hitte onder een boom gaat zitten"

In het kasteelpark van Gaasbeek is gisterenavond een boom omgevallen op een gezin. De moeder en twee kinderen, onder wie een zes maanden oude baby, geraakten daarbij lichtgewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Het gezin uit Brussel zocht verkoeling onder een boom. Volgens Agentschap Natuur en Bos was de boom ziek en viel die plots om door de aanhoudende hitte, een fenomeen dat ze bij Natuur en Bos wel vaker zien. 

Wees waakzaam als je op warme dagen onder een oude boom zit

Jeroen Denaeghel, Natuur en Bos

Het agentschap roept dan ook op om uit te kijken als je onder een oude boom gaat zitten: "We zien dat er in de zomer bij grote hitte, meer en meer bomen wel eens durven om te vallen of hun takken verliezen", zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos. "Het is een dubbel gevoel dat je enerzijds verkoeling wil zoeken in een park, maar anderzijds moet je er mee rekening houden dat daar ook gevaren aan verbonden zijn, zeker waar er oude bomen staan. Dus als je naar een park of een bos trekt waar oude bomen staan, wees dan waakzaam.”

Meest gelezen