Videospeler inladen...

Brand in Brusselse WTC-toren onder controle: "Geen alledaagse interventie", brandweer in container naar boven gehesen 

In Brussel heeft er een brand gewoed in één van de WTC-torens in de Noordwijk. De brand is intussen onder controle, maar het blussen was niet evident. “Dit was geen alledaagse interventie, zo zijn onze mensen via een container met een hijskraan naar boven gehesen om het vuur te bestrijden", klinkt het bij de brandweer. 

Rond 15.45 uur brak er brand uit in de WTC-toren aan de Koning Albert II-laan in de Noordwijk van Brussel. De brand begon in een technische ruimte op de 27ste verdieping van de toren, waar er op dit ogenblik renovatiewerken aan de gang zijn. Er is isolatiemateriaal in brand gevlogen.

Bekijk hier de eerste beelden van de brand: 

Door de renovatiewerken zijn alle waterleidingen afgesloten. De brandweer moest daarom vanop  de begane grond water oppompen en heeft een goederenlift ter beschikking om tot bij de brandhaard te geraken. Uiteindelijk werd het vuur geblust met poederblussers en was de waterbevoorrading niet nodig.

Op Twitter heeft de Antwerpse brandweercommandant Bert Brugghemans laten weten dat er vanuit Antwerpen bijstand geleverd werd. "Zeer ernstige brand in Brussel. Heel complex, zeker met dit weer", klinkt het. Intussen laat de brandweer van Brussel weten dat de brand onder controle is, maar dat het nablussen nog een tijdlang zal duren.

Lees verder onder de tweet:

Volgens Walter Derieuw van de Brusselse brandweer was het geen alledaagse interventie. “Onze mensen zijn via een goederenlift boven geraakt en er is ook een ploeg die in een container is gekropen en via een hijskraan naar boven werd gebracht. Dat was een goede oefening, zonder grote schade en zonder gewonden.”

Lees verder onder de foto: 

Op het moment van de brand waren er alleen enkele arbeiders ter plaatse, die hebben zich in veiligheid kunnen brengen. Er vielen geen gewonden. De zwarte rookpluim is in de ruime omgeving te zien. De omgeving rond de WTC-toren was even afgesloten. 

Meest gelezen