HANS PUT

Centrum van Beringen wordt heraangelegd, barbier opent pop-up in tuinhuis

In Beringen is deze week gestart met de tweede fase van de heraanleg van het centrum. Tot februari wordt er gewerkt aan de Koolmijnlaan, de Collegelaan en de Markt. Omdat het centrum daardoor moeilijk bereikbaar is, openen enkele handelaars een tijdelijke zaak op een andere plaats. Een barbier heeft zelfs zijn tuinhuis in de Zandstraat omgevormd.  

De fietsen in het tuinhuis van Christophe De Gauquier moesten plaats maken voor de barbiersstoel. Want de komende maanden wil de barbier daar zijn klanten ontvangen. “Door de werken aan de Koolmijnlaan is er veel stof en veel lawaai. En de klanten kunnen er ook moeilijk geraken. Daarom heb ik mijn fietsenstalling maar heringericht. De eerste klanten zijn vandaag al naar hier gekomen en ze zijn enthousiast. De klanten kunnen ook voor de deur parkeren. En buiten heb ik een bankje klaar gezet." 

Ook Miranda Cremers verhuist binnenkort haar kledingzaak Mistic naar een pand van een vriendin langs de Hasseltsesteenweg. “Ik mag een deel van haar winkel gebruiken. Eigenlijk vullen we elkaar goed aan, dus dat is ideaal.”

 

HANS PUT

Meest gelezen