Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Facebook verwijdert "misleidende video" over coronavirus op pagina van Trump

Facebook heeft een video op de pagina van de Amerikaanse president Donald Trump verwijderd. Het filmpje in kwestie, een interview met de president over de coronapandemie, heeft het reglement rond gevaarlijke desinformatie geschonden, zegt de Amerikaanse socialemediareus.

In de bewuste Facebookpost deelde Trump een interview met het conservatieve Fox News, waarin hij zegt dat kinderen "zo goed als immuun" zijn voor het coronavirus. Volgens Facebook bevat dat interview "onjuiste beweringen" en is dat "in strijd met het beleid rond gevaarlijke desinformatie over corona", aldus een woordvoerder.

Het is de eerste keer dat Facebook een bericht van Trump verwijdert. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op dat besluit. Eerder plaatste Twitter al verschillende keren waarschuwende banners bij controversiële tweets van de Amerikaanse president.

De bewering van Trump heeft alles te maken met zijn voornemen om de scholen in de VS opnieuw te openen. Veel Amerikanen zijn daar bezorgd over, omdat het coronavirus in verschillende staten nog steeds veel slachtoffers maakt, maar de Amerikaanse president heeft van de heropstart van het onderwijs een verkiezingsbelofte gemaakt. Trump gaat in november voor een tweede ambtstermijn in het Witte Huis. 

            

Meest gelezen