Fitnesscentra in Antwerpen opnieuw open: “Blij dat ik terug kan sporten om zo mijn immuunsysteem op te krikken” 

Vorige week werden alle fitnesscentra in Antwerpen en 21 gemeenten in de provincie opnieuw gesloten. Teveel gevaar op coronabesmettingen, besliste de gouverneur. Nu is er een versoepeling. De fitnesscentra mogen terug open. En daar zijn de sporters zeer blij mee. 

Vanmorgen om 7 uur konden er bij I-Fitness in Berchem enkelen al niet snel genoeg beginnen. “Toen ik gisteren het bericht kreeg dat de fitnessen terug open gingen, heb ik direct gereserveerd”, vertelt een vrouw. “Gelukkig zijn ze deze keer niet lang gesloten geweest. Ik vind het goed dat er bepaalde versoepelingen zijn en dat ze zoeken naar oplossingen voor op lange termijn. Want fitnesscentra opnieuw sluiten voor een aantal maanden lijkt me geen goede structurele oplossing.”

Het is nu al de tweede keer dat de fitnesscentra zijn moeten sluiten en dat vinden veel sporters jammer. “Ik ben dan nu ook zeer blij dat we terug kunnen sporten om zo ons immuunsysteem op te krikken. Ik ben vorige week wel gaan lopen in de buitenlucht, maar ik sport toch liever hier”, vertelt een man. 

Als je ziet dat mensen op café en op restaurant mogen blijven gaan en zelfs in een overvol vliegtuig mogen zitten. Maar sporten, wat de immuniteit kan bevorderden, dat mocht niet meer. 

Wim Homblé, uitbater van I-Fitness Berchem

Wim Homblé, de uitbater van I-Fitness Berchem, was verbaasd dat de fitnessen vorige week opnieuw moesten sluiten. “Als je ziet dat mensen op café en op restaurant mogen blijven gaan en zelfs in een overvol vliegtuig mogen zitten. Maar sporten, wat de immuniteit kan bevorderden, dat mocht niet meer. Dat begrijp ik echt niet.”

Alles coronaproof

De fitnesscentra moeten de coronamaatregelen goed volgen. Zo mag je de kleedkamers en douches niet gebruiken, moet er voldoende afstand zijn tussen de sporters en de toestellen. Ook moet je bij het betreden van de fitness een mondmasker dragen. “We hebben een ruimte van 2.000 vierkante meter en onze toestellen staan ver genoeg uit elkaar. Alles is hier coronaproof gemaakt”, aldus Homblé.

Meest gelezen