Seizoensarbeiders Glabbeek krijgen coronatest: "Gemeente zal kosten op zich nemen"

De gemeente Glabbeek gaat buitenlandse seizoensarbeiders afkomstig uit de oranje en rode zones testen op corona. De kosten voor deze testen neemt de gemeente helemaal op zich.

Binnenkort worden er zo'n 250 fruitplukkers verwacht in Glabbeek, vooral uit Polen en Roemenië. Zij zullen de fruitboeren bijstaan tijdens de pluk: "De gouverneur heeft afgelopen vrijdag de verplichting opgelegd om te testen. Maar daarbij werden de fruittelers voor een stuk in de kou gelaten want zij moeten die testen zelf regelen en betalen", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De gemeente zal de kosten van die testen op zich nemen. Samen met het ziekenhuis van Tienen zal ze zorgen voor verplegend personeel voor een kostprijs van maximaal 4.000 euro: "We gaan die kosten betalen, en we doen dat niet alleen om de fruitsector te ondersteunen, het zorgt er ook voor dat er via buitenlandse seizoensarbeiders geen besmettingshaarden in ons klein dorp kunnen ontstaan", besluit Reekmans.

Meest gelezen