Stickers op mondmaskers van slechthorenden zodat we elkaar beter begrijpen

Kelly Cuppens uit Zonhoven heeft een manier bedacht om mensen met gehoorproblemen te helpen, nu we met zijn allen een mondmasker dragen. Want daardoor hebben sommigen het nog moeilijker om anderen te verstaan. 

Kelly Cuppens heeft zelf al 5 jaar twee hoorapparaten en heeft de laatste tijd vaak moeite om anderen te begrijpen. "Dus heb ik besloten stickers te laten maken met een oor en een hoorapparaat voor op mijn mondmasker. DS Stickerstudio uit Herk-de-Stad wou me daar graag bij helpen. En zo kan iedereen nu zien dat ik een hoorapparaat draag en doen ze misschien meer moeite."

Als mensen zo beter gaan articuleren, ben ik al geholpen

"Mensen die mompelen, met nog een mondmasker, dat is hopeloos voor ons.  Of personeel in de winkel dat zich omdraait om vlees te snijden en die dan iets zeggen, die versta ik nu heel slecht, met die mondmaskers er nog bij. Mensen moeten nu ook niet gaan schreeuwen als ze het stickertje op mijn mondasker zien, dat is ook niet de bedoeling. Maar als ze hun best doen om goed te articuleren, dan ben ik al geholpen. Toch een kleine moeite, niet?"

De stickertjes voor slechthorenden kunnen per pakjes van 10 gratis aangevraagd worden op de website www.drukkemamas.be.

Meest gelezen