Radio 2

Superfan zoekt anekdotes over Bellewaerde: "Ik ga een boek schrijven over het pretpark"

Sam Clauw is op zoek naar verhalen en foto's voor een boek over de geschiedenis van het Ieperse pretpark Bellewaerde. De superfan uit Zonnebeke doet een oproep naar getuigenissen en beelden van oud-medewerkers en bezoekers. "Het park bestaat al sinds 1954. Al die verhalen mogen niet verloren gaan", zegt Clauw.

Sam Clauw is al van jongs af aan een grote fan van Bellewaerde. Hij wil nu een boek schrijven over de gouden jaren van het Ieperse pret- en dierenpark. “Als kleine jongen kwam ik vaak met mijn ouders en grootouders naar dit park. Ik heb er gewerkt als jobstudent en nu heb ik zelf kinderen met wie ik geregeld naar Bellewaerde ga”, vertelt Sam.

Rijke geschiedenis

“Bellewaerde onderscheidt zich van andere parken door de unieke combinatie van attracties, dieren en natuur", zegt hij. "Het park heeft ook een zeer rijke geschiedenis, al sinds 1954. Ik wil er een boek over schrijven, maar daarvoor heb ik de hulp nodig van oud-medewerkers, bezoekers en sympathisanten."

Om reclame te maken voor het park trok het team van Bellewaerde met een leeuw en een aap naar Rijsel

Superfan Sam Clauw

Met de leeuw naar Rijsel

"Het boek zal vol toffe anekdotes staan", gaat Sam verder. "Bellewaerde wou bijvoorbeeld ooit reclame maken voor het park op een beurs in Rijsel. Het team had er niets beter op gevonden dan met een echte leeuw en een aap naar Frankrijk af te zakken. Ze hadden er natuurlijk geen rekening mee gehouden dat dat wilde dieren waren. De leeuw bleek echt onhandelbaar."

"Het dier stond woest te brullen in het beursgebouw in Rijsel. Alle aandacht ging uiteraard naar de leeuw en daar profiteerde de aap van. Op een gegeven moment is die aap ontsnapt. Hij begon over hele hoge balken te slingeren. De aap hebben ze nooit meer teruggevonden. Ik vind dat bijzonder grappig."

Oproep

Sam zoekt nog meer anekdotes en getuigenissen van oud-medewerkers. “Ook foto’s, folders, video’s en parkplannen zijn meer dan welkom. Ik heb intussen al heel wat materiaal gekregen", zegt hij. Wie Sam wil helpen, kan hem bereiken via info@bellewaerdefun.be of via het contactformulier op de website van BellewaerdeFun.

Radio 2

Meest gelezen