Tele-onthaal krijgt bijna de helft meer oproepen in provincie Antwerpen sinds coronamaatregelen strenger werden

De Antwerpse afdeling van de hulplijn Tele-onthaal krijgt bijna de helft meer oproepen, sinds de verstrenging van de coronamaatregelen in de provincie Antwerpen vorige week. Zo hebben er de afgelopen week 44 procent meer mensen gebeld of gechat met de hulplijn dan tijdens een gemiddelde week. Meer dan een derde van de gesprekken ging over corona. 

Vorige week werden in de provincie Antwerpen de coronamaatregelen verstrengd, met onder meer de avondklok en de verplichting om overal een mondmasker te dragen. Sindsdien kreeg Tele-onthaal in de provincie bijna de helft meer oproepen. Het ging om 44 procent meer dan tijdens een gemiddelde week. 

Eenzaamheid

Tele-onthaal merkt ook dat het aantal oproepen over eenzaamheid in Antwerpen piekt. "Waar we in Vlaanderen merken dat we 19 procent mensen hebben die oproepen hebben rond eenzaamheid, piekt dat in Antwerpen tot 23,2 procent", zegt Jennifer Pots van Tele-onthaal. Andere belangrijke thema's zijn gezondheid en relaties. 

Wie nood heeft aan een luisterend oor kan Tele-Onthaal telefonisch bereiken op het nummer 106 of chatten op de website tele-onthaal.be.

Meest gelezen