Videospeler inladen...

Eerste coronatesten in Antwerps testdorp afgenomen

Vanaf vanmorgen is het corona-testdorp in Spoor Oost in Borgerhout open. Inwoners van de stad Antwerpen en buurgemeenten Borsbeek, Wommelgem, Schoten en Stabroek kunnen er dan terecht voor een coronatest. “Het loopt zeer vlot en volgens de planning”, vertelt dokter Hilde Phillips.

Je kan je alleen laten testen als je geen symptomen hebt en je op voorhand online bent geregistreerd. Zo kunnen mensen die bijvoorbeeld naar het buitenland zijn geweest, of die in contact zijn geweest met een besmet iemand zich laten testen. Kinesiste Laura heeft dat niet gedaan en kon dus niet ter plekke getest worden. “Een patiënt van mij heeft positief getest en ik ben daar mee in contact geweest. Ik ben dus naar hier gekomen om me te laten testen, maar blijkbaar moest ik me eerst online aanmelden, wat ik niet heb gedaan. Ik ben dus voor niets gekomen.” 

Terug uit een rode zone

Ben komt terug uit Portugal waar hij van een vakantie genoten heeft. “Portugal was een rode zone in het begin van mijn vakantie, daarna is het een groene zone geworden. Bij mijn terugkeer heb ik een sms’je gekregen van de overheid dat ik me moest laten testen met een code. Ik moet nu ook twee weken in quarantaine. Op zich verandert er niet zo veel voor mij, want ik kan van thuis uit werken.”

Vandaag nog beschikbare testmomenten

Momenteel is het nog rustig aan het testcentrum. “Alles verloopt zoals we het voorzien hebben”, vertelt dokter Hilde Phillips. ”Het is hier rustig. Er zijn geen files aan de ingang en als het drukker zou worden kunnen we altijd extra teststraten openen. Er zijn voor vandaag zelfs nog een aantal plekjes beschikbaar. Je kan online aan afspraak maken en dat maximum 2 dagen op voorhand."

In de voormiddag zijn er al 50 personen getest in Borgerhout. Er kunnen tot 600 mensen per dag getest worden. Maar dat aantal kan worden opgetrokken tot 4.000 per dag, mocht het nodig zijn.

Meest gelezen