Elf bouwvakkers besmet met coronavirus bij onderaannemer van bouwbedrijf Gilen in Sint-Truiden

Elf Kosovaarse arbeiders die maandag in ons land zijn aangekomen, zijn besmet met het coronavirus.  Ze zouden op verschillende werven van bouwbedrijf Gilen uit Sint-Truiden aan het werk gaan. 

Bouwbedrijf Gilen laat alle buitenlande werknemers op wie het een beroep doet testen. En zo kwam de besmetting aan het licht, want geen enkele bouwvakker is ziek. Rudi Gilen: "Na het binnenkomen van de resultaten hebben we dadelijk de instanties verwittigd. De besmette arbeiders zijn ook onmiddellijk in quarantaine gegaan, en zijn gescheiden van de rest. Hun bloed wordt nu ook getest om te bekijken hoe oud de besmetting is."

De Kosovaarse arbeiders van de onderaannemer waren maandag aangekomen in ons land. Ze zouden aan de slag gaan op verschillende werven van bouwbedrijf Gilen uit Sint-Truiden. Ook buitenlandse arbeiders die nog onderweg zijn, zullen getest worden. 

Alle werven van Gilen liggen op dit moment, uit voorzorg, stil. Het hangt af van de resultaten van de testen van vandaag, of de werven weer kunnen opstarten.

Meest gelezen