Foto: Unsplash.com

Zes containers met water in Boom: "Inwoners kunnen het water gebruiken om hun gazon, planten en bloemen water te geven" 

De gemeente Boom wil iets doen tegen de droogte die we de volgende dagen met de hittegolf kunnen verwachten. Daarvoor gaan ze cubitainers plaatsen. Dat zijn containers waar zo'n 1.000 liter water in kan. Het is geen drinkwater, je kan het water gebruiken om bijvoorbeeld je tuin groen te houden.

“Vorig jaar hebben we ook een zeer droge periode gehad en toen was er ook een verbod om met drinkwater je tuin te besproeien”, zegt schepen Francisco Sanchez (N-VA). “Daarom gaan we deze zomer met containers werken die we in elke wijk van de gemeente Boom plaatsen. Zo kunnen alle bewoners  water gebruiken om hun gazon, planten en bloempotten water te geven en om de auto te wassen. We hopen dat de tuinen zo groener kunnen blijven.”

De bedoeling is dat de inwoners van Boom geen drinkwater meer gebruiken of water uit een beek gaan halen om hun tuinen mee te besproeien. De containers blijven in zes wijken vier maanden staan. De inwoners mogen er zoveel water van gebruiken als nodig is. De containers worden namelijk aangevuld. 

Meest gelezen