Koetsen van Brussel

Brusselse paardenkoetsen blijven op stal: "Mét een eigen ventilator"

Brussel bezoeken vanuit een paardenkoets zit er de komende dagen niet in. Voor eigenaar Thibaut Dantine komt het welzijn van de dieren op de eerste plaats. "Ook al kunnen ze goed tegen de hitte, vanaf 30 graden blijven ze op stal."

Corona of niet: de paardenkoetsen in Brussel zijn de afgelopen maanden blijven uitrijden. Ideaal voor wie veilig in z'n bubbel de stad wil ontdekken. Maar dat zal de komende dagen niet het geval zijn. Eigenaar van Koetsen van Brussel Thibaut Dantine: "Vanaf 30 graden leggen we het werk neer, en houden we de paarden op stal. Dat hebben we gisteren ook beslist. Dat doen we al jaren zo in Brussel. Het welzijn van de paarden is onze topprioriteit. Zelfs als ze het zouden aankunnen, doen we het niet." 

De komende dagen blijft het erg warm, en dus logeren ze een weekje op het platteland

En dus hebben de paarden Luca, Vegas, Haky en Mia een onverwacht weekje vakantie. "De komende dagen blijft het erg warm, en dus logeren ze meteen een weekje op het platteland in een stal. Daar krijgen ze veel water en hebben ze zelfs een eigen ventilator." 

Foto: De Brussele merrie Mia mag van de warmte bekomen op het platteland

Koetsen van Brussel

Meest gelezen