(c) Lantis

E34 van Antwerpen naar Knokke hele weekend dicht door wegenwerken: zo kan je het beste omrijden

De aannemer van de Oosterweelwerken plaatst dit weekend twee nieuwe bruggen over de E34 ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Oost, even voorbij Antwerpen. Daarom gaat de snelweg richting Knokke vanaf vanavond 7 augustus om 22 uur tot maandagochtend 10 augustus om 5 uur helemaal dicht. Wie verkoeling gaat zoeken aan de kust zal dus moeten omrijden.

Wie vanuit de Kempen of Antwerpen naar de oostkust (Knokke, Blankenberge,..) wil, kan omrijden via de E17 naar Gent. Bij Zwijnaarde kom je dan natuurlijk wel op de E40 richting Oostende terecht waar het zaterdag en zondag door de hittegolf erg druk dreigt te worden. Wie van Limburg naar de kust rijdt, kiest sowieso beter voor de route via Brussel.

Net nu heel veel mensen voor wat afkoeling naar de kust zullen rijden

Gebruik je toch liever de E34, dan moet je de snelweg aan de afrit in Waaslandhaven-Oost verlaten, dat is net voorbij de scherpe bocht in Sint-Anna-Linkeroever. Het kaartje hieronder toont de lokale omleiding die je kan volgen via de Keetberglaan en de Steenlandlaan. In Kallo kan je de snelweg weer op.

Op de omleiding zal de aannemer enkele kruispunten afsluiten en verkeerslichten uitschakelen zodat het verkeer naar Knokke vlotter kan doorstromen. Hou zaterdag en zondag rekening met grote drukte tussen pakweg 10u en 14u. Verkeer dat vanuit de Waaslandtunnel komt, kan niet rechtstreeks naar de E34 maar moet omrijden via de keerbrug op de E17 in Kruibeke.

De lokale omleidingen richting kust (c) Lantis

In de rijrichting van Antwerpen blijft de E34 open maar bij Sint-Anna-Linkeroever kan je niet naar de Waaslandtunnel rijden. Er is een omleiding via de E17 en de keerbrug in Kruibeke (zie kaartje).

Lokale omleiding richting Waaslandtunnel (c) Lantis

De twee bruggen die dit weekend geplaatst worden, maken deel uit van het nieuwe op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost dat in de zomer van 2021 open gaat. Het nieuwe complex krijgt de vorm van een kluifrotonde - een rotonde aan beide kanten van de snelweg, verbonden met twee evenwijdige bruggen - en zal de Waaslandhaven beter bereikbaar maken.  

Meest gelezen